Αρχική Ειδήσεις Γ. Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας έδειξε ότι είναι ξεπερασμένος- αγκυλωμένος στο παρελθόν

Γ. Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας έδειξε ότι είναι ξεπερασμένος- αγκυλωμένος στο παρελθόν

0
ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Ενημέρωση πολιτικών συντακτών απο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου. Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021 (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Διαφήμιση

Αυστηρή κριτική άσκησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τη χθεσινή ομιλία του στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στη ΔΕΘ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως είναι αγκυλωμένος στο παρελθόν, ότι προσπαθεί να βάλει ταξικά πρόσημα στην ελληνική κοινωνία και δεν κατάφερε «να παρουσιάσει μια συμπαγή και πειστική πολιτική πρόταση».

«Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε αδύναμος να απαντήσει στα μεγάλα ερωτήματα του αύριο και στις ανησυχίες του σήμερα. Παρά τα πανάκριβα σκηνικά ο κ. Τσίπρας έδειξε ότι είναι ξεπερασμένος. Αγκυλωμένος στο παρελθόν, σε ένα κόσμο που δεν υπάρχει πια», αναφέρει σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, για την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην 85η ΔΕΘ.

«Η σκέψη του και η πολιτική του συγκρότηση δεν έχουν καμιά αναφορά στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, στον νέο κόσμο που ανατέλλει. Εκφράζει τη βαθιά συντήρηση, σε κάθε επίπεδο: οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό και πολιτισμικό», επισημαίνει ο κ. Οικονόμου.

Και προσθέτει: «Δεν τοποθετήθηκε πολιτικά απέναντι στο κύμα ανορθολογισμού και λαϊκισμού που ενδημεί στον πολιτικό χώρο που ηγείται, και το οποίο ζημιώνει τη χώρα, εν μέσω πανδημίας. Δεν κατάφερε να παρουσιάσει μια συμπαγή και πειστική πολιτική πρόταση, πλαισιωμένη από σαφές και μελετημένο οικονομικό σχέδιο. Ξανά παροχές χωρίς κοστολόγηση και ξανά διαγραφή χρεών. Ήταν λες και το ημερολόγιο έδειχνε 2014. Μόνο που σήμερα όλοι γνωρίζουν τι ακολούθησε μετά».

Στη δήλωσή του ο κ. Οικονόμου καταλήγει: «Η απόπειρα της ‘νέας αρχής’ σκιαζόταν συνεχώς από τις λέξεις ‘επιστροφή’ και ‘κατάργηση’. Την ώρα που η Ελλάδα αλλάζει με ένα άλμα ευημερίας στο αύριο, ο διακαής πόθος του κ. Τσίπρα είναι η επάνοδος στην εξουσία με κάτι ανάλογο της συγκυβέρνησης με Βαρουφάκη και Καμμένο. Μέχρι εκεί φτάνει ο πολιτικός του ορίζοντας. Και αυτό τα λέει όλα».

Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας αδυνατεί να συντονιστεί με τις προκλήσεις και τα ζητούμενα της εποχής που ζούμε

Ο κ. Οικονόμου μιλώντας στην τηλεόραση του Mega, σχολίασε την αναφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κυβερνά για μια ελίτ λίγων και ισχυρών, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ήταν μια αναπαραγωγή από κλισέ όλη η χθεσινή παρουσία του κ. Τσίπρα.
Ο κ. Τσίπρας παρά τα ακριβά σκηνικά και τη σκηνοθεσία, απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι είναι ξεπερασμένος. Ότι αδυνατεί να συντονιστεί με τις προκλήσεις και τα ζητούμενα της εποχής που ζούμε. Προσπαθεί να βάλει ταξικά πρόσημα στην ελληνική κοινωνία, χρησιμοποιεί χαρακτηρισμούς, έχει σημείο αναφοράς ένα κόσμο που έχει πάψει να υπάρχει εδώ και δύο χρόνια. Δεν κατάφερε να αρθρώσει ένα πειστικό πολιτικό λόγο. Δεν είπε κάτι για το λαϊκισμό στο χώρο του σε ό,τι έχει να κάνει με την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν κατάφερε να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο οικονομικό σχέδιο, ακούσαμε παροχές χωρίς κοστολόγηση, ακούσαμε για διαγραφή φόρων, ήταν σαν το ημερολόγιο να έδειχνε το 2014».

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού

Για το θέμα του κατώτατου μισθού και την υπόσχεση αύξησης από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι το κόστος των μέτρων που εξήγγειλε φτάνουν τα 10-11 δισ. ευρώ, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για αύξηση του κατώτατου λέγοντας πως εξαρτάται από την πορεία της οικονομίας.

«Το σύνολο των πολιτών έχει δει αύξηση στα εισοδήματά του από τη μείωση των φορολογικών βαρών και των ασφαλιστικών εισφορών. Συνολικά με μια πρώτη ματιά, το κόστος για όσα είπε ο κ. Τσίπρας προσεγγίζει τα 10-11 δισ. ευρώ. Πού θα τα βρούμε αυτά τα χρήματα; Θα είναι απλά μια πολιτική υπερφορολόγησης της μεσαίας τάξης; Όσο αυξάνεται ο πλούτος της χώρας και ο δημοσιονομικός χώρος διευρύνεται, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι συμμετοχή σε αυτό θα έχουν όλοι», επισήμανε ο κ. Οικονόμου.

Ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Όταν ερωτήθηκε για την πιθανότητα πρόωρων εκλογών, απάντησε:

«Ο πρωθυπουργός απαντάει σε αυτά που τον ρωτούν. Στην κυβέρνησή μας, το χρόνο τον εκλαμβάνουμε ως μέσο που πρέπει να το αξιοποιήσουμε, ώστε να κάνουμε πράγματα για να πάει η χώρα μπροστά. Η Ελλάδα βρίσκεται σε πορεία ανάπτυξης, είμαστε σίγουροι ότι όσο περισσότερο κυλά ο χρόνος οι επιδόσεις μας θα είναι ακόμα καλύτερες παντού, και αυτό για να γίνει χρειάζεται συγκεκριμένη προσέγγιση και συγκεκριμένη κουλτούρα διακυβέρνησης. Στον αντίποδα υπάρχει ο διακαής πόθος του κ. Τσίπρα να επανέλθει στην εξουσία, με κάτι ανάλογο της κυβέρνησης με τον κ. Βαρουφάκη, τον κ. Καμμένο κλπ.».

Διαφήμιση