Αρχική Ειδήσεις Καθαριότητα και απολύμανση σε σχολεία πριν το πρώτο κουδούνι

Καθαριότητα και απολύμανση σε σχολεία πριν το πρώτο κουδούνι

0
ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ-ΣΧΟΛΕΙΑ
Διαφήμιση

Καθαρά σχολεία για ασφαλείς μαθητές και εκπαιδευτικούς, είναι το πρώτο στοίχημα που θέλει να κερδίσει ο Δήμος Αθηναίων με την έναρξη τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, της νέας σχολικής χρονιάς.

Πλέον 573 εργαζόμενοι πλήρους ωραρίου θα φροντίζουν καθημερινά τα 389 σχολεία της πρωτεύουσας για την ασφάλεια και την προστασία των μαθητών.

Τις τελευταίες εβδομάδες ειδικά συνεργεία καθαριότητας και απολύμανσης φροντίζουν τους προαύλιους χώρους, τις αίθουσες των μαθητών και τα γραφεία των εκπαιδευτικών, στις συνολικά 389 σχολικές μονάδες (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) της πρωτεύουσας.

Εκτός από τον σχολαστικό καθαρισμό και την απολύμανση, ο Δήμος Αθηναίων προσφέρει καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, στα σχολεία της πρωτεύουσας, υγρό σαπούνι, αντισηπτικό διάλυμα, απολυμαντικό και χλωρίνη, προκειμένου να διασφαλίζεται το αναγκαίο επίπεδο καθαριότητας και απολύμανσης στο πλαίσιο της τήρησης των οδηγιών και των κανόνων για τη μη διάδοση του COVID-19.

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ-ΣΧΟΛΕΙΑ

Περισσότερα άτομα – περισσότερες ώρες για την καθαριότητα των σχολείων

Φέτος, μάλιστα, για πρώτη φορά όχι μόνο θα υπάρξει επαρκέστατος αριθμός προσωπικού καθαριότητας (573 άτομα σε σχέση με τα 480 της προηγούμενης σχολικής χρονιάς), αλλά προκειμένου να εξασφαλίζεται ο καθημερινός σχολαστικός καθαρισμός των αιθουσών και συνολικά των σχολικών χώρων (τουαλέτες, θρανία, πόμολα, κιγκλιδώματα, πόρτες και άλλες επιφάνειες) σε όλες τις σχολικές μονάδες, το ωράριο του προσωπικού καθαριότητας σχολικών μονάδων διευρύνεται από 3ωρο (που καλύπτεται από το Υπουργείο Εσωτερικών), σε πλήρες (εξίμισι ώρες) και καλύπτεται από το Δήμο Αθηναίων.

Τέλος, οι ομάδες καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων έχουν «απλωθεί» σε κάθε γωνιά της πόλης και με τη συνδρομή σύγχρονων μηχανημάτων σαρώνουν εξωτερικούς χώρους και πολυσύχναστα σημεία που βρίσκονται περιμετρικά των σχολικών μονάδων, έτσι ώστε μαθητές και εκπαιδευτικοί να είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς.

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ-ΣΧΟΛΕΙΑ

Παραμένουν οι ανησυχίες για το άνοιγμα των σχολείων

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής και Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την τελευταία ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, τόνισε ότι «από την καταγραφή των κρουσμάτων στον ΕΟΔΥ, παρατηρείται μία ραγδαία αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων σε παιδιά. ​Στοιχεία ανάλογα από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής που δημοσιεύθηκαν στο δελτίο MMWR πριν λίγες ημέρες, δείχνουν ότι οι νοσηλείες παιδιών και εφήβων δεκαπλασιάστηκαν μέσα στο διάστημα από 1/3/20 έως 14/8/21 λόγω της επικράτησης της παραλλαγής Δέλτα, ενώ επιπλέον φάνηκε ότι οι ανεμβολίαστοι έφηβοι είχαν δεκαπλάσια πιθανότητα να νοσηλευτούν συγκριτικά με τους εμβολιασμένους».

Διαβάστε επίσης:  Η long COVID πλήττει υγεία και εργασία - Απολύουν ασθενείς που υποφέρουν από το σύνδρομο
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροK. Σκρέκας: Αξιοποιούμε ηλιακή ενέργεια για μείωση ενεργειακού κόστους
Επόμενο άρθροDeja vu πλοίο μεταφοράς κοντέινερ μπλόκαρε την κυκλοφορία στο Σουέζ – Γρήγορα το πλοίο μετακινήθηκε