Αρχική COVID-19 Προβλέψεις για τα κρούσματα στα σχολεία – Τι συνέβη στο ΑΧΕΠΑ

Προβλέψεις για τα κρούσματα στα σχολεία – Τι συνέβη στο ΑΧΕΠΑ

0
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ / ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΧΕΠΑ (ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ / ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΧΕΠΑ (ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)
Διαφήμιση

Για το άνοιγμα των σχολείων και τις συνέπειες της άρνησης του εμβολιασμού μίλησαν στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα», οι γιατροί Μ. Ανδρέου και Αθ. Εξαδάκτυλος.

Ο Παιδίατρος Μ. Ανδρέου τόνισε πως έχει καθυστερήσει ο εμβολιασμός των παιδιών, ωστόσο είναι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε και θα είμαστε αποτελεσματικοί.

Όσον αφορά τα σχολεία που πρόκειται να ανοίξουν την επόμενη εβδομάδα, ανέφερε πως αυτό «είναι το μεγάλο στοίχημα του τέταρτου κύματος, διότι θα πολλαπλασιαστούν τα κρούσματα» και προσέθεσε: «Έχοντας γνώση από τη γρίπη, πιστεύω ότι το 30% των μαθητών σε μία τάξη με το πρώτο πέρασμα της μετάλλαξης Δ του ιού θα μολυνθεί».

«Έχουμε 600.000 παιδιά που θα πάνε Γυμνάσιο-Λύκειο, εάν το 2% νοσήσει και χρειαστεί νοσηλεία, έχουμε 4.000 παιδιά», εξήγησε. Προειδοποίησε ότι 1 στα 4 κρούσματα είναι παιδί, ενώ με το άνοιγμα των σχολείων μπορεί να έχουμε 3 στα 4 και τόνισε ότι στατιστικά θα έχουμε και σοβαρές νοσήσεις και θανάτους παιδιών.

Κλείνοντας, ο κ. Ανδρέου υπενθύμισε ότι είναι πολύ σημαντικό να παραμένουν ανοιχτά τα παράθυρα στις τάξεις για να μην υπάρχει αυξημένο ιικό φορτίο στην τάξη.

Ενώ, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου μίλησε για τα περιστατικά πλαστών πιστοποιητικών και τόνισε ότι ο πρώτος που εκτίθεται είναι αυτός που θα κυκλοφορεί ως εμβολιασμένος, ενώ δεν είναι, και όταν συναντηθεί με τον ιό θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες.

«Κινητές βόμβες είναι κυρίως για τους εαυτούς τους και για τους ομοίους τους και δευτερευόντως για τους εμβολιασμένους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τους γιατρούς, είπε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία τους λειτουργούν με βάση την ιατρική δεοντολογία. Στην υπόθεση Παλαμά δεν υπάρχει εμπλοκή κανενός γιατρού».

Διεψεύσθησαν οι πληροφορίες για κρούσματα στο ΑΧΕΠΑ

Στο μεταξύ δημοσιεύματα που έφεραν ότι εντοπίστηκαν επτά θετικά κρούσματα σε πλήρως εμβολιασμένους εργαζόμενους, διαψεύσθηκαν με ανακοίνωση της Διοίκησης του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Η Διοίκηση τονίζει ότι σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα και τα στοιχεία που τηρούνται στην υπηρεσία δεν εμφανίζονται υγειονομικοί υπάλληλοι του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ με σοβαρή νόσο ή με νοσηλεία στο Νοσοκομείο.

Οι απουσίες εμβολιασθέντων εργαζομένων που εμφανίζουν θετικό μοριακό τεστ,
σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ τίθενται σε καραντίνα, γεγονός που αποτελεί πιθανή
περίπτωση ενώ δεν έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του
Νοσοκομείου έως σήμερα.

Όσον αφορά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021
εργαζόμενοι του Νοσοκομείου εμφάνισαν συμπτώματα, προχώρησαν σε PCR test και
οδηγήθηκαν στο Τμήμα Λοιμώξεων του Νοσοκομείου διαψεύδονται, σύμφωνα με τα
στοιχεία του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου και του Τμήματος Λοιμώξεων του ΠΓΝΘ
ΑΧΕΠΑ».

Διαφήμιση