Αρχική COVID-19 Καρδίτσα: Δικαστική έρευνα για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Καρδίτσα: Δικαστική έρευνα για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

0
cdc uN8TV9Pw2ik unsplash
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας πλέον αποτελεί η υπόθεση με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού στον Παλαμά Καρδίτσας. Απολύσεις και βαριά πρόστιμα σε περιπτώσεις “μαϊμού” πιστοποιητικών εμβολιασμού προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος, διέταξε ποινική προκαταρκτική έρευνα, η οποία θα έχει ως αντικείμενο τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση. Ο αρμόδιος εισαγγελέας δηλαδή, θα ερευνήσει τη διάπραξη αδικημάτων τόσο από την πλευρά εκείνων που εξέδωσαν τα πιστοποιητικά, αλλά και για όσους στο όνομα των οποίων εκδόθηκαν.

Το πρωί σήμερα, κατέθεσε στον εισαγγελέα ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτης Σερέτης. Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να κατέθεσε από τον Ιανουάριο έχουν εμβολιαστεί 31.500 άτομα και από περιοχές εκτός του νομού Καρδίτσας, ενώ μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 44 περιπτώσεις.

Η υπάλληλος που φέρεται ως η δράστης της υπόθεσης βρίσκεται από τον περασμένο Μάιο στο συγκεκριμένο κέντρο και εξετάζεται εάν είχε συνεργούς.

Μέτρα προαναγγέλλει ο υπουργός Υγείας

Στο μεταξύ, συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο Υγείας. Ο υπουργός κ. Θάνος Πλεύρης προαναγγέλλει ειδικό νόμο για τους “μαϊμού” εμβολιασμούς.

Ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι ενεργοποίησε άμεσα τις διατάξεις περί διαθεσιμότητας. Όσο για το θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Σημείωσε πως οι καταγγελίες που θα αφορούν πλαστά πιστοποιητικά ή πλαστές βεβαιώσεις νόσησης, με σκοπό την εξαίρεση από το εμβολιασμό, θα ερευνώνται σε βάθος

pleuris

Διαφήμιση