Αρχική Επιχειρείν Κ. Σκρέκας: Ψήφος εμπιστοσύνης η προσφορά της ITALGAS SpA

Κ. Σκρέκας: Ψήφος εμπιστοσύνης η προσφορά της ITALGAS SpA

0
δεπα
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η ITALGAS SpA ανακηρύχθηκε προτιμητέος επενδυτής για τη ΔΕΠΑ Υποδομών, μετά από βελτιωμένη προσφορά που είχε ζητήσει το ΤΑΙΔΕΠ για το 100% της εταιρίας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ), προχώρησε στην αποσφράγιση της βελτιωμένης οικονομικής προσφοράς που κατέθεσε η ITALGAS SpA για την από κοινού πώληση με την Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ (ΕΛΠΕ) του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «ΕΠΑ Υποδομών ΑΕ».

Η βελτιωμένη δεσμευτική προσφορά ανέρχεται σε 733 εκατομμύρια ευρώ. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου την αποδέχθηκε και ανακήρυξε την ITALGAS SpA ως Προτιμητέο Επενδυτή. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΠΕ επίσης αποδέχθηκε την ανωτέρω προσφορά.

Σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 65% και η ΕΛΠΕ το υπόλοιπο 35% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑ Υποδομών και λειτουργούν από κοινού ως πωλητές.

Ο φάκελος του διαγωνισμού θα υποβληθεί στη συνέχεια στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο, τα δε συμβατικά κείμενα της συναλλαγής θα υπογραφούν μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Οι δηλώσεις του Υπουργού

Με αφορμή την ανακήρυξη της ITALGAS SpA ως προτιμητέου επενδυτή για την πώληση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑ Υποδομών, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε:

«Η βελτιωμένη οικονομική δεσμευτική προσφορά ύψους 733 εκατομμυρίων ευρώ του ομίλου ITALGAS SpA για τη ΔΕΠΑ Υποδομών, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και αντανακλά τις ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης της χώρας μας. Πρόκειται για ιδιωτικοποίηση με σημαντικά πολλαπλασιαστικά οφέλη, τόσο για την εθνική οικονομία όσο και για τους πολίτες. Η Ελλάδα προσελκύει έναν από τους μεγαλύτερους ενεργειακούς ομίλους στην Ευρώπη και η ΔΕΠΑ Υποδομών αποκτά έναν εξαιρετικά ισχυρό μέτοχο. Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ Υποδομών, αποτελεί εξασφάλιση ότι η εταιρεία θα έχει απρόσκοπτη πρόσβαση σε χρηματοδότηση, προκειμένου να προχωρήσει στις μεγάλες επενδύσεις που πρέπει να γίνουν τα επόμενα έτη για την επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου. Πρόκειται για επενδύσεις που θα δημιουργήσουν πολλές νέες θέσεις εργασίας, θα μειώσουν το κόστος ενέργειας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις και θα συμβάλλουν καθοριστικά στην επίτευξη των φιλόδοξων στόχων της χώρας για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου».

Διαβάστε επίσης:  Πυρά Χαρίτση για τις «τεχνικές συμβουλές» στο ΥΠΕΝ - Η απάντηση του υπουργείου
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕΟΑΝ: Πρόσκληση για συμμετοχή στην Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων
Επόμενο άρθροΥπ. Πολιτικής Προστασίας: Η ορκωμοσία και η σύσκεψη στο Μαξίμου