Αρχική Επιχειρείν Grid Telecom: Ανάπτυξη οπτικού δικτύου με Space Hellas και Huawei

Grid Telecom: Ανάπτυξη οπτικού δικτύου με Space Hellas και Huawei

0
Οπτικές ίνες
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σε ανάπτυξη του ιδιόκτητου δικτύου κορμού οπτικών ινών DWDM προχωράει η Grid Telecom, θυγατρική εταιρεία του ΑΔΜΗΕ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταρίας ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο ανοιχτός διαγωνισμός και ανέδειξε ανάδοχο τη Space Hellas και προμηθευτή τεχνολογίας τη Huawei.

Στο πλαίσιο του τηλεπικοινωνιακού έργου με προϋπολογισμό 9 εκατομμύρια ευρώ και ορίζοντα ολοκλήρωσης έξι έτη, η Grid Telecom θα αξιοποιήσει την πλούσια εμπειρία της Space Hellas για την ανάπτυξη του πανελλαδικού δικτύου DWDM καθώς και εξοπλισμό τεχνολογίας state-of-the-art από τη Huawei. Ο εξοπλισμός τύπου DWDM OSN 9800 που θα χρησιμοποιηθεί, αποτελεί τη ναυαρχίδα της Huawei αναφορικά με τις υπηρεσίες δικτύων κορμού (DWDM backbone networks), με στόχο τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πελατών της Grid Telecom.

Το νέο, υψηλής διαθεσιμότητας οπτικό δίκτυο της Grid Telecom αναμένεται να παρέχει μεγάλες ταχύτητες διασύνδεσης (10 Tbps), tariff plans με βάση τις ανάγκες των πελατών, εξαιρετικά χαμηλή υστέρηση μεταγωγής δεδομένων (Latency Guarantee), άμεση ενεργοποίηση υπηρεσιών και υπηρεσίες Metro Ethernet.

Η Grid Telecom έχει ήδη συνάψει σημαντικές συμφωνίες για την εμπορική εκμετάλλευση του οπτικού δικτύου της και εντός του 2021 προχωρά στη διάθεση υπηρεσιών υπερυψηλών χωρητικοτήτων μεταξύ μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας. Το δίκτυο οπτικών ινών της Grid Telecom υπερβαίνει σήμερα τα 4.000 χλμ. και αναμένεται να διπλασιαστεί τα επόμενα χρόνια συμβάλλοντας ενεργά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.

Διαφήμιση