Αρχική Διατροφή - Προτάσεις ΕΦΕΤ: ανακαλείται μείγμα μπαχαρικών από τα ράφια των Σούπερ Μάρκετ

ΕΦΕΤ: ανακαλείται μείγμα μπαχαρικών από τα ράφια των Σούπερ Μάρκετ

0
mafalda ramos LL2Z1C60gqE unsplash
Εικόνα: UNSPLASH/mafalda-ramos
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Μείγμα μπαχαρικών ανακαλείται από τα ράφια των σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων ΕΦΕΤ. Πρόκειται για το «ΜΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ» με την επωνυμία MACAO MIX ΓΙΑ ΚΡΕΑΣ, με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση 12/2024 και αριθμό παρτίδας LOT 2005.

Οι πολίτες καλούνται να μην καταναλώνουν το συγκεκριμένο προϊόν, καθώς σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ το συγκεκριμένο μείγμα μπαχαρικών περιέχει γλουτένη και αυτό δεν αναγράφεται στον κατάλογο των συστατικών του.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, “ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για την παρουσία αλλεργιογόνων ουσιών σε ορισμένα είδη τροφίμων» έτους 2021, προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με στοιχεία: «ΜΙΓΜΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ» με την επωνυμία MACAO MIX ΓΙΑ ΚΡΕΑΣ, με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση 12/2024 και αριθμό παρτίδας LOT 2005 προέλευσης Ε.Ε. σε διαφανή περιέκτη των 80 γραμμαρίων που συσκευάζεται και διανέμεται στην Ελλάδα από την ΚΙΟΣΟΓΛΟΥ ΑΝ. & ΣΙΑ Ο.Ε.- «MACAO» με έδρα τον Νέο Μυλότοπο Π.Ε. Πέλλας.

          Το προϊόν, σε συνεργασία με το Β’ Τμήμα της Α’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών, της Γενικής Διεύθυνσης Γενικού Χημείου του Κράτους, της Α.Α.Δ.Ε., χαρακτηρίστηκε ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ και ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ διότι περιέχει γλουτένη, γεγονός που υποδηλώνει την παρουσία ενός ή περισσοτέρων δημητριακών με γλουτένη, ενώ στον κατάλογο των συστατικών δεν περιλαμβάνεται κανένα από τα εν λόγω δημητριακά.

          Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

          Καλούνται οι καταναλωτές που αντιμετωπίζουν  πρόβλημα σε δημητριακά που περιέχουν γλουτένη και έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (η απεικόνιση του οποίου αποτυπώνεται στην επόμενη σελίδα του δελτίου τύπου), να μην το καταναλώσουν.”

 

2 99 1024x7713 7 1024x764

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΡάλλυ Ακρόπολις: Δυναμική επιστροφή στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλλυ και με …περιβαλλοντική ευαισθησία- Η ιστορία
Επόμενο άρθροΦιλόδοξο σχέδιο Μπάιντεν για την ηλιακή ενέργεια