Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Φιλόδοξο σχέδιο Μπάιντεν για την ηλιακή ενέργεια

Φιλόδοξο σχέδιο Μπάιντεν για την ηλιακή ενέργεια

0
science in hd yqEJ8HQ8y2o unsplash
Εικόνα: UNPLASH/science
Διαφήμιση

Η κυβέρνηση Μπάιντεν δημοσιοποίησε έκθεση, σύμφωνα με την οποία οι ΗΠΑ μπορούν μέχρι το 2035, το 40% της ενέργειας που χρειάζονται να την πάρουν από την ηλιακή ενέργεια. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο, αν σκεφτεί κανείς ότι η ηλιακή ενέργεια σήμερα αποτελεί μόλις κάτι περισσότερο από το 3%.

Η μελέτη της Solar Futures περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο η ηλιακή ενέργεια μπορεί να συμβάλει στον στόχο της διοίκησης Μπάιντεν για καθαρή ενέργεια στο πλαίσιο της πολιτικής ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Όλα τα σπίτια ενέργεια από τον ήλιο έως το 2035

“Η μελέτη φωτίζει το γεγονός ότι η ηλιακή είναι η φθηνότερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη πηγή καθαρής ενέργειας. Θα μπορούσε να παράγει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να τροφοδοτήσει όλα τα σπίτια στις ΗΠΑ έως το 2035 και να απασχολήσει έως και 1,5 εκατομμύρια ανθρώπους στη διαδικασία”, δήλωσε η υπουργός Ενέργειας Jennifer Granholm.

Η έκθεση, σύμφωνα με το Reuter, παρουσιάζει αρκετά από τα βήματα που πρέπει να κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες για την επίτευξη του στόχου 40%.

Απαιτείται επίσης ανάπτυξη εργαλείων για επέκταση της μετάδοσης της ηλιακής ενέργειας, όπως αποθήκευση, μικροδίκτυα και πρόβλεψη, τα οποία θα παίξουν «ρόλο στη διατήρηση της αξιοπιστίας και της απόδοσης ενός δικτύου που κυριαρχεί στις ανανεώσιμες πηγές», ανέφερε το Υπουργείο Ενέργειας.

Ανανεώσιμες πηγές

Η διοίκηση Biden εντείνει τις προσπάθειές της για ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Τον περασμένο μήνα, το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει μια διαδικασία για εξασφάλιση ευκολότερης πρόσβασης σε ομοσπονδιακά εδάφη για εγκαταστάσεις ηλιακής και αιολικής ενέργειας, καλύπτοντας την αδηφάγο ανάγκη της βιομηχανίας για ενέργεια.

Ανάγκη εδαφών

Ο στόχος του Μπάιντεν για να υλοποιηθεί ως το 2035, σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία Rystad Energy, θα απαιτούσε μια περιοχή με έκταση μεγαλύτερη από την Ολλανδία μόνο για την ηλιακή βιομηχανία.

Ήρθε η ώρα να δώσουμε στις επιχειρήσεις καθαρής ενέργειας την ασφάλεια που χρειάζονται για να καθαρίσουν το δίκτυό μας και να δημιουργήσουν εκατομμύρια των θέσεων εργασίας που απαιτούνται για τη δημιουργία μιας δίκαιης οικονομίας καθαρής ενέργειας”, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ηλιακών Βιομηχανιών (SEIA) Abigail Ross Hopper.

ΠΗΓΗ: Reuter

Διαφήμιση