Αρχική Καταστροφές Βίλια: Μαίνεται η φωτιά για τέταρτη μέρα – Εκκενώθηκαν πέντε οικισμοί

Βίλια: Μαίνεται η φωτιά για τέταρτη μέρα – Εκκενώθηκαν πέντε οικισμοί

0
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΒΙΛΙΑ
Πυρκαγιά / ΕΙΚΟΝΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Εξαιρετικά δύσκολη ήταν και αυτή η νύχτα στην περιοχή των Βιλίων, από την καταστροφική πυρκαγιά που εξακολουθεί να είναι ανεξέλεγκτη καίγοντας το όμορφο δάσος και απειλώντας περιουσίες.

Η κατάσταση παραμένει ανεξέλεγκτη, ενώ τα ξημερώματα έγιναν εκκενώσεις οικισμών, χωρίς ωστόσο να σταλεί μήνυμα από την υπηρεσία 112, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Στις 4 τα ξημερώματα οι επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων εισηγήθηκαν την προληπτική εκκένωση των κατοίκων πέντε οικισμών, όπου οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν από την αστυνομία που πήγαινε από πόρτα σε πόρτα, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν, δεδομένου ότι τα σπίτια είναι διάσπαρτα και πολλά απομακρυσμένα. Πρόκειται για τους οικισμούς Αγία Παρασκευή, Καραούλι, Θέα, Πανόραμα και Τιτάν.

Ανησυχία για ενίσχυση ανέμων

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι συνεχείς αλλαγές της διεύθυνσης των ανέμων δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στις πυροσβεστικές δυνάμεις, αν και δεν έχουν μεγάλη ένταση, αλλά αναμένεται να ενταθούν μετά τις 10:00. Έως τώρα είχε βοριά που ευνοούσε την κατάσταση, καθώς έστρεφε την φωτιά προς τα νότια, όπου πολλές εκτάσεις είναι καμμένες. Σημειώνεται ότι τις πυροσβεστικές δυνάμεις απασχολούν πολλές διάσπαρτες εστίες που καίνε στην ευρύτερη περιοχή και στο δάσος του όρους Πατέρας.

ZOOM EARTH ΦΩΤΙΑ
Πηγή: zoom.earth

Επίγειες και εναέριες μάχες

Με το πρώτο φως της μέρας πέταξαν και τα εναέρια μέσα και επιχειρούν 5 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το Beriev-200. Από επίγειες δυνάμεις επιχειρούν 427 πυροσβέστες, εννέα ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 149 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ καθώς και των 143 πυροσβεστών από την Πολωνία με 46 οχήματα. Για τη συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

 

 

Διαφήμιση