Αρχική Περιβάλλον Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας, τοπικές βροχές και καταιγίδες

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας, τοπικές βροχές και καταιγίδες

0
Κακοκαιρία, βροχή, καταιγίδα
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΟΜΠΡΕΛΑΣ (EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ)
Διαφήμιση

Υποχωρούν σταδιακά οι υψηλές θερμοκρασίες που τις τελευταίες ημέρες άγγιζαν τους 40 βαθμούς, από σήμερα Πέμπτη 19 Αυγούστου. Παράλληλα, θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε Θράκη, Μακεδονία, Θεσσαλία, Σποράδες και βόρεια Εύβοια, σύμφωνα με το meteo.gr. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ανατολικά κυρίως ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι ελαφρά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 22 έως 34, στη Θεσσαλία από 23 έως 36, στην Ήπειρο από 20 έως 35, στην Ανατολική Στερεά από 23 έως 36, στη Δυτική Στερεά και στην Πελοπόννησο από 20 έως 35, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 34, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 23 έως 32, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 20 έως 38, στις Κυκλάδες από 20 έως 35, στα Δωδεκάνησα από 24 έως 33 και στην Κρήτη από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Αττική

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και από το μεσημέρι στα ανατολικά έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 26 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις έως το πρωί και από το μεσημέρι. Σποραδικές βροχές αναμένονται κατά κύριο λόγο από το μεσημέρι στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις έως 3 και στα δυτικά έως 4 μποφόρ, από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους έως 3 μποφόρ και προς το βράδυ θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 2 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι ελαφρά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα σύμφωνα με την ΕΜΥ:

Μακεδονία – Θράκη

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία ύφεση το βράδυ.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη, 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου – Ήπειρος – Δυτική Στερεά – Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος ο καιρός. Τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4, στο Ιόνιο 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία – Ανατολική Στερεά – Εύβοια – Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στις Σποράδες, τη βόρεια και κεντρική Εύβοια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες – Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 στις Κυκλάδες τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 και κατά τόπους στη Κρήτη 36 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

Καιρός: Αίθριος. Στα βόρεια παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Διαφήμιση