Αρχική Υγεία - Διατροφή Β. Κικίλιας: Η εθελοντική αιμοδοσία είναι η απόλυτη πράξη αλτρουισμού και αλληλεγγύης...

Β. Κικίλιας: Η εθελοντική αιμοδοσία είναι η απόλυτη πράξη αλτρουισμού και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο

0
KIKILIAS
Διαφήμιση

Λόγω των αυξημένων αναγκών σε αίμα που παρατηρείται κάθε καλοκαίρι, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας απέστειλε έγγραφο στις Υγειονομικές Περιφέρειες, τα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. και το ΕΚΕΑ, ζητώντας την υποστήριξη των τμημάτων Αιμοδοσίας των Νοσοκομείων και την εντατικοποίηση των οργανωμένων αιμοδοσιών.

Ταυτόχρονα, σε συνεννόηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, ο κ. Κικίλιας κάλεσε τους Δημάρχους και τους Περιφερειάρχες όλης της χώρας να συνδράμουν με δράσεις για τη συγκέντρωση και εξασφάλιση επάρκειας αίματος.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας λόγω των αυξημένων αναγκών σε αίμα που παρατηρούνται κάθε καλοκαίρι και συνέπεια των επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19 στην Αιμοδοσία και τα αποθέματα της χώρας, παρακαλώ όπως υποστηριχθούν τα τμήματα Αιμοδοσίας των Νοσοκομείων και να εντατικοποιηθούν οι οργανωμένες αιμοδοσίες προς συλλογή Αίματος.

Στην κατεύθυνση αυτή, κάλεσε και τους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, σε συνεργασία με το ΕΚΕΑ, να συνδράμουν με δράσεις για τη συγκέντρωση και εξασφάλιση επάρκειας αίματος.

Ο Υπουργός Υγείας δήλωσε:

«Οι ανάγκες για αίμα αυξάνονται το καλοκαίρι. Η εθελοντική αιμοδοσία είναι η απόλυτη πράξη αλτρουισμού και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο. Σας ζητώ να αφιερώσετε λίγο χρόνο και να δώσετε αίμα, να σώσετε ζωές. Σας ευχαριστώ».

Διαφήμιση