Αρχική Ειδήσεις «Οι μικροί Πικάσο από την Κάσο» ζωγραφίζουν για καλό σκοπό

«Οι μικροί Πικάσο από την Κάσο» ζωγραφίζουν για καλό σκοπό

0
“Οι μικροί Πικάσο από την Κάσο”
Διαφήμιση
Σε αυτό το δύσκολο, μουντό, καταστροφικό και καυτό καλοκαίρι οι «ΜΙΚΡΟΙ ΠΙΚΑΣΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΣΟ» για 4η συνεχόμενη χρόνια στέλνουν μήνυμα ελπίδας με τα πολύχρωμα ζωγραφισμένα βότσαλα του νησιού!
Είναι η δίκη τους πολύχρωμη αύρα αγάπης, ελπίδας και χαράς εκπροσωπώντας όλους τους Κασιώτες σε όλη την Ελλάδα και ειδικά σε αυτούς που δοκιμάζονται αυτή τη δύσκολη περίοδο.
Μια φοβερή ομάδα με πιτσιρίκια της Κάσου – άλλα ντόπια και άλλα παραθεριστές στο νησί των γονιών τους – ζωγράφισαν επί οκτώ μέρες βότσαλα σμιλεμένα στις ακτές του νησιού της Δωδεκανήσου για να τα εκθέσουν για καλό σκοπό.
“Οι μικροί Πικάσο από την Κάσο”
Αποφάσισαν να αγοράσουν έναν προτζέκτορα για το Δημοτικό Σχολείο Κάσου και εάν φτάσουν τα χρήματα και άλλα πράγματα για τα σχολεία του νησιού. Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε δειλά-δειλά εδώ στο χωριό της Αγίας Μαρίνας για τα τον Μάνο μου και τα παιδιά της γειτονιάς. Την επόμενη χρονιά για τα παιδιά του χωριού και τις επόμενες δύο χρονιές για τα παιδιά όλου του νησιού.
“Οι μικροί Πικάσο από την Κάσο”

Οι δημιουργίες των παιδιών

Το εγχείρημα έπιασε η ομάδα έδεσε και ο καλλιτεχνικός οίστρος των μικρών «Πικάσο από την Κάσο» άρχισε να αποδίδει και πλέον είναι must και θεσμός εδώ στην όμορφη Κάσο.
«Κύριε, εγώ θα κάνω μια βάρκα» φώναξε ο Μιχαλάκης που ήρθε τρέχοντας από το σπίτι του, ενώ η Νάσια είχε ήδη φτιάξει μια σπασμένη καρδιά, μια μάσκα που όλοι έχουμε φορέσει τον τελευταίο 1,5 χρόνο και τους αγαπημένους της F•R•I•E•N•D•S.
Ο Μανώλης μια τεράστια -πραγματικά θεόρατη- ελληνική σημαία, ενώ ο Τάσος έγραψε ΑΕΚ και ο Μάνος με τη σειρά του σε ένα κόκκινο βότσαλο έγραψε Ολυμπιακός. Η Μαρία έγραψε μια χαρακτηριστική μαντινάδα για την Κασο, η Αλεξάνδρα μια κατακόκκινη φραουλιτσα, η Καλλιόπη καρπούζι και ο Αλεχάντρο το αγαπημένο του χαμογελαστό πρόσωπο. Ο δε Νικόλας έναν καταπληκτικό κοκκινόσκαρο της Μακρας.
Και τόσες και τόσες υπέροχες και ευρηματικές δημιουργίες από όλα τα παιδάκια που πέρασαν από το ατελιέ-εργαστήρι της Κοφτερής αυτά τα απογεύματα. Φυσικά όλα τα παιδιά έκαναν πετρούλες με σχέση την αγαπημένη τους Κάσο, τα χωριά και τις τοποθεσίες της.
“Οι μικροί Πικάσο από την Κάσο”
Άπειρα χαρούμενα χρώματα με φαντασία, αγάπη και αγνότητα πάνω στα βότσαλα του νησιού, να φωνές, χαρά και χαμόγελα για οκτώ ημέρες στην παραλία της Κοφτερής. Και όλο αυτό το πολύχρωμο σκηνικό είναι αυτό που δίνει τη δύναμη και την αγάπη να το συνεχίσουμε και να το κάνουμε κάθε χρόνο.
Ένας ωραίος, ανέμελος, παιδικός και αισιόδοξος χαμός επί οκτώ μέρες που τα πιτσιρίκια ζωγράφισαν έναν όμορφο κόσμο στα βοτσαλάκια της Κάσου με άπειρα και γεμάτα ελπίδα χρώματα. Την Τρίτη 11 Αυγούστου στις 7:00 μμ στην παραλία της Κοφτερής, τα παιδιά θα παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους.
“Οι μικροί Πικάσο από την Κάσο”
Το Bazzar-Party σας περιμένει όλους μικρούς και μεγάλους για να περάσουν όμορφα και να συνεισφέρουν στην προσπάθεια αυτή.
Θα προηγηθεί (όπως και πέρσι) παρουσίαση των μικρών παιδιών που ασχολούνται με την παραδοσιακή μουσική σαν μια επιβράβευση της προσπάθειας τους. Μετά την έκθεση και αγορά των βότσαλων θα ακολουθήσει ένα μικρό πάρτι με μουσική και κάποια εδέσματα από τις μαμάδες τις οποίες και ευχαριστούμε!
Επίσης ευχαριστούμε τα καταστήματα Publicπου ήταν ο χορηγός της προσπάθειας μας φέτος!
Οι περήφανοι διοργανωτές ευχαριστούν τα παιδιά πάνω από όλους για τη δουλειά και την φαντασία τους, όπως και τους γονείς και όλους τους εθελοντές που με την παρουσία τους βοήθησαν σημαντικά αυτή την προσπάθεια. Επιπλέον, ευχαρίστησαν τον Εμμανουήλ Μαστροπαύλος για τα υλικά που πρόσφερε, το πρατήριο άρτου του Ηλία Περσελή για τις απίθανες κασιώτικες μπουκιές, τον Νικήτας Καμπούρης, τον Mathaios Zaharis Λιμεναρχείο ΚΑΣΟΥ, την επιτροπή της Αγίας Μαρίνας, την Nikoletta Sofila και τον Δήμος Ηρωικής Νήσου Κάσου για την βοήθεια τους. Παράλληλα ευχαρίστησαν την διακεκριμένη Ελληνίδα ζωγράφο Irini Iliopoulou για τη βοήθεια και τις τεχνικές, μυστικά και τις γνώσεις της.
“Οι μικροί Πικάσο από την Κάσο”
Ομολογουμένως, πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους «ΜΙΚΡΟΥΣ ΠΙΚΑΣΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΣΟ» που απέδειξαν και φέτος ότι τα παιδιά έχουν όρεξη και πολύχρωμη φαντασία για να δημιουργήσουν, να γελάσουν, να χαρούν, να συνεισφέρουν στο κοινωνικό σύνολο και να χτίσουν φιλίες μεταξύ τους!
Κοφτερή, Τρίτη 11-8-2021 στις 7:00 μμ
ΥΓ: Όσοι θέλετε να συνεισφέρετε στην προσπάθεια μας αυτή παραθέτουμε τον αριθμό λογαριασμού της Τραπέζας για το Δημοτικό Σχολείο ΚΑΣΟΥ.
ALPHA BANK
GR5001402070207002002002653
#ΜΙΚΡΟΙ «ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΠΙΚΑΣΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΣΟ»
Διαφήμιση