Αρχική Ειδήσεις Σκιάθος: Λύματα στην περιοχή Ζορμπάδες – Η ανακοίνωση του Δήμου

Σκιάθος: Λύματα στην περιοχή Ζορμπάδες – Η ανακοίνωση του Δήμου

0
Σκιάθος λύματα
Διαφήμιση

Μπροστά σε ένα αποκαρδιωτικό θέαμα βρέθηκαν οι αρμόδιες αρχές στους Ζορμπάδες Σκιάθου, όταν μετά από καταγγελία ανακάλυψαν σωλήνα, ο οποίος οδηγούσε αστικά λύματα σε ρέμα που καταλήγει στην παραλία Ασέληνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα λύματα πηγάζουν από γειτονική ξενοδοχειακή επιχείρηση και συγκεκριμένα, από τις εγκαταστάσεις στέγασης του προσωπικού της.

Η ανακοίνωση του Δήμου Σκιάθου

Την Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021, μετά από καταγγελία που αφορούσε σε διάθεση λυμάτων στην περιοχή Ζορμπάδες, μετέβησαν στην περιοχή ο Δήμαρχος, Θοδωρής Τζούμας, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης, Γιάννης Γιαννίτσης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Καθαριότητας & Περιβάλλοντος, Βασίλης Ταμπάκης, η Αστυνομία και η Δημοτική Αστυνομία.

Από την αυτοψία διαπιστώθηκε πως σε παρακλάδι του ρέματος που καταλήγει στην παραλία του Ασέληνου, στην περιοχή Ζορμπάδες Σκιάθου ρίχνονταν αστικά λύματα, με συνεχή ροή.
Τα λύματα φέρεται να προέρχονταν από τις εγκαταστάσεις γνωστής ξενοδοχειακής επιχείρησης, όπου διατηρεί εκεί χώρους φιλοξενίας του προσωπικού της.

Με την συνδρομή του Α.Τ. Σκιάθου, διαπιστώθηκε πως τα λύματα προέρχονταν από ένα κόκκινο σωλήνα, εντός της ιδιοκτησίας της παραπάνω επιχείρησης, ο οποίος ήταν επιμελώς καλυμμένος με χώμα και μόνο η κατάληξη του ήταν εμφανής, εντός καλαμιώνα.

Την ίδια στιγμή επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ, από την Δημοτική Αστυνομία, και ο εκπρόσωπος της εταιρείας οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα για να απολογηθεί.

Κατάθεση έδωσε και ο κ. Ταμπάκης, με την ιδιότητα του ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Καθαριότητας & Περιβάλλοντος. Η υπόθεση παραπέμφθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

Ο Δήμος απέστειλε τη σχετικά αναφορά για ενέργειες στις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Τον Ιούλιο του 2019, μετά από αντίστοιχη καταγγελία, στον νεοεκλεγέντα τότε Δήμαρχο, διαπιστώθηκε η ίδια παράβαση και είχε διαβιβαστεί από το Αστυνομικό Τμήμα η καταγγελία στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: Ανησυχία για τους διασωληνωμένους – Ποιές περιοχές «κοκκινίζουν»
Επόμενο άρθροΑφγανιστάν: Εκρήξεις και πυροβολισμοί έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ