Αρχική Καταστροφές Ν. Χαρδαλιάς: 145 πυρκαγιές σήμερα – Ενεργές 57

Ν. Χαρδαλιάς: 145 πυρκαγιές σήμερα – Ενεργές 57

0
Χαρδαλιάς
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Για τραγική κατάσταση έκανε λόγο στην έκτακτη ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Τα πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα σήμερα ήταν 145, με 57 ενεργά αυτή τη στιγμή. Προηγουμένως για την κατάσταση ο Πρωθυπουργός απηύθυνε διάγγελμα.

99 νέες πυρκαγιές

«Σήμερα είναι ακόμα μία πιο δύσκολη ημέρα, με ακόμη πιο εκτεταμένες πυρκαγιές, τις οποίες προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να αντιμετωπίσουμε», ανέφερε. Σήμερα «είχαμε 99 νέες πυρκαγιές. Κληθήκαμε να διαχειριστούμε συνολικά 145 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια. Εκ των οποίων παραμένουν ενεργές αυτή τη στιγμή και υπό διαχείριση οι 57».

Βαρυμπόμπη

Στη Βαρυμπόμπη σημειώθηκαν 12 αναζωπυρώσεις. Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι η νέα πυρκαγιά “εκδηλώθηκε το μεσημέρι στα πρώην βασιλικά κτήματα. Πέρασε την εθνική οδό στο ύψος των διοδίων Αφιδνών  και ανακόπηκε άμεσα”.

Διακρατική συνδρομή

Στην ελληνική έκκληση για διεθνή βοήθεια, ανταποκρίθηκαν ήδη σύμμαχες χώρες. Η Κύπρος -πρώτη- απέστειλε 83 πυροσβέστες. Η Γαλλία αποστέλλει 83 πυροσβέστες και δύο αεροσκάφη απόψε. Η Σουηδία δύο αεροσκάφη αύριο. Η Ρουμανία 112 πυροσβέστες με 23 οχήματα. Η Ελβετία 3 ελικόπτερα που φθάνουν αύριο.

Εικόνα πυρκαγιών

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι στην Αττική απεστάλησαν πέντε μηνύματα από το 112, μετά την αναζωπύρωση της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη, για εκκενώσεις περιοχών.  Στην Αρχαία Ολυμπία επιχειρούν 310 πυροσβέστες, πέντε αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας, υδροφόρες, μηχανήματα έργου της τοπικής αυτοδιοίκησης. Συνολικά εστάλησαν SMS για την εκκένωση 32 οικισμών. Έμφαση δόθηκε στην προστασία του αρχαιολογικού χώρου.  Στη Βόρεια Εύβοια επιχειρούν περίπου 200 πυροσβέστες, 2 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Στη Μεσσηνία επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων, ενώ επιχειρούσαν 2 ελικόπτερα και 6 αεροσκάφη.

Διαφήμιση