Αρχική Μεταφορές ΗΠΑ: Συμβουλεύουν τους πολίτες να μην ταξιδεύουν σε Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιράν και...

ΗΠΑ: Συμβουλεύουν τους πολίτες να μην ταξιδεύουν σε Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιράν και Μάλτα

0
ταξιδιωτικούς περιορισμούς αεροδρόμιο
Διαφήμιση

Σύνταξη:ecozen.gr

Οι Ηνωμένες Πολιτείες συμβουλεύουν τους πολίτες να μην ταξιδεύουν σε προορισμούς όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία, το Ιράν και η Μάλτα.

Αυτοί οι προορισμοί μπορούν πλέον να βρεθούν στις λίστες επιπέδου 4 του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), που προκλήθηκαν από τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων του Covid -19.

Η κατάσταση

Οι συμβουλές του CDC σε σχέση με τους προορισμούς σε αυτήν τη λίστα 70 ατόμων, δηλώνουν: «Αποφύγετε τα ταξίδια σε αυτούς τους προορισμούς. Εάν πρέπει να ταξιδέψετε σε αυτούς τους προορισμούς, βεβαιωθείτε ότι έχετε εμβολιαστεί πλήρως πριν ταξιδέψετε».

Η απαγόρευση ταξιδιού από το Ηνωμένο Βασίλειο στις ΗΠΑ εισήχθη για πρώτη φορά στις 16 Μαρτίου πέρυσι. Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στο επίπεδο 4 από τις 19 Ιουλίου, όταν ανέβηκε από το επίπεδο 3.

Ενώ το επίπεδο 4 φέρει μια «προειδοποίηση για ταξίδια», η συμβουλή επιπέδου τρίτου είναι για τους ταξιδιώτες στις ΗΠΑ να «επανεξετάσουν τα ταξίδια». Αυτό είναι καθοδήγηση και όχι νομική απαίτηση.

Η στάση της κυβέρνησης Μπάιντεν

Στις 26 Ιουλίου, η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει τους περιορισμούς σε μια σειρά χωρών και εδαφών, συμπεριλαμβανομένης της ΕΕ και της Κίνας, στο άμεσο μέλλον.

Τόσο οι ΗΠΑ όσο και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν μεγάλο αριθμό θετικών κρουσμάτων Covid που προκαλούνται από την μετάλλαξη Δέλτα, αν και οι νέες μολύνσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο φαίνεται να μειώνονται.

«Δεδομένου που βρισκόμαστε σήμερα … με την μετάλλαξη Δέλτα, θα διατηρήσουμε τους υφιστάμενους ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε αυτό το σημείο», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Jen Psaki, σε συνέντευξη Τύπου.

«Οδηγούμενοι από την μετάλλαξη Δέλτα, τα κρούσματα αυξάνονται, ιδιαίτερα σε εκείνους που δεν είναι εμβολιασμένοι και φαίνεται να συνεχίζουν να αυξάνονται τις επόμενες εβδομάδες».

HΠΑ

Από τις 2 Αυγούστου, όταν άλλαξαν οι κανόνες του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με τα ταξίδια από τις ΗΠΑ, οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ κατάφεραν να αποφύγουν την καραντίνα στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τις αφίξεις από άλλες χώρες του πορτοκαλί καταλόγου.

Οι εισερχόμενοι Αμερικανοί ταξιδιώτες με διπλό εμβόλιο ακολουθούν τους κανόνες της «πράσινης λίστας», οι οποίοι πρέπει να παρουσιάσουν ένα αρνητικό τεστ Covid πριν από την αναχώρηση και ένα αρνητικό τεστ PCR εντός δύο ημερών από την άφιξη.

Οι μη εμβολιασμένοι ταξιδιώτες στις ΗΠΑ πρέπει ακόμα να απομονωθούν για 10 ημέρες και να κάνουν δύο τεστ PCR τις δεύτερες και τις οκτώ ημέρες.

Οι επισκέπτες από τις Πολιτείες είναι ζωτικής σημασίας για την τουριστική αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, αντιπροσωπεύοντας 4,5 εκατομμύρια επισκέψεις στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία του Visit Britain – σχεδόν το 10 % του παγκόσμιου συνόλου.

Με πληροφορίες του Independent

 

Διαφήμιση