Αρχική Ειδήσεις Έκτακτη ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά

Έκτακτη ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά

0
xardalias 1 681x384 681x384
Ν. Χαρδαλιάς Φωτό: ert.gr
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ο κ. Χαρδαλιάς, σε έκτακτη ενημέρωση που έκανε εντός της ώρας, σχολίασε την κατάσταση των πυρκαγιών, την επίλυση των ζητημάτων, τόνισε τις προσπάθειες των αρμόδιων για αντιμετώπιση της κατάστασης και ανέφερε τα ενεργά μέτωπα.

Τα κύρια μέτωπα αυτή τη στιγμή στη χώρα μας είναι σε βόρεια Αττική, Ηλεία και Εύβοια, ενώ μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν η Μεσσηνία, τα Γρεβενά και η Φωκίδα.

Απαγορεύσεις

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα ισχύσει μέχρι τη Δευτέρα, 9 Αυγούστου, απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση.

Ταυτόχρονα, για το ίδιο χρονικό διάστημα απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα ή εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως., π.χ. οξυγονοκόλληση, ή καύση εύφλεκτης ύλης.

Για κάθε παράβαση, εκτός από τις σοβαρές ποινικές κυρώσεις, προβλέπεται στην πρώτη περίπτωση πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ και στη δεύτερη, πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.

Μήνυμα από το 112

Νωρίτερα είχε σταλθεί σε όλους τους κατοίκους της Ελλάδας, μήνυμα από το 112, το οποίο ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν θα επιτρέπεται η πρόσβαση σε δάση και άλση.

«Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς τις επόμενες μέρες. Αποφεύγουμε οποιαδήποτε εργασία που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε δάση και άλση. Αποφεύγουμε άσκοπες μετακινήσεις. Ειδοποιούμε αμέσως την Πυροσβεστική στο 199 αν εντοπίσουμε εστία πυρκαγιάς» ανέφερε το μήνυμα.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚόκκινος συναγερμός: Προειδοποίηση για υψηλή επικινδυνότητα πυρκαγιών
Επόμενο άρθροΗΠΑ: Συμβουλεύουν τους πολίτες να μην ταξιδεύουν σε Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιράν και Μάλτα