Αρχική COVID-19 Βρετανία: Ταξιδιωτικές λίστες, αποκλεισμοί και κανόνες

Βρετανία: Ταξιδιωτικές λίστες, αποκλεισμοί και κανόνες

0
ταξίδι εποχή κορονοϊού
Πηγή Εικόνας: mylife.com.cy
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η κυβέρνηση της Βρετανίας είναι «όλο και πιο σίγουρη» ότι περισσότερες χώρες θα γίνουν πορτοκαλί και πράσινες στην επιδημιολογική ένδειξη της πανδημίας, την επόμενη εβδομάδα.

Ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι, αν και οι Βρετανοί ταξιδιώτες θα πρέπει να περιμένουν για να μάθουν τις ενημερωμένες λίστες, «η δυναμική προς τα εμπρός είναι θετική».

Ο Ντόμινικ Ράαμπ δήλωσε στο Sky News ότι τα ταξίδια αναμένεται να ανοίξουν περισσότερο καθώς άλλες χώρες προχωρούν με την τα εμβολιαστικά τους προγράμματα.

ταξιδιωτικούς περιορισμούς αεροδρόμιο

«Έχουμε κάνει τη δουλειά που έπρεπε να κάνουμε εγχώρια και καθώς βλέπουμε άλλες χώρες να πλησιάζουν αν θέλετε, νομίζω ότι όλο και περισσότερο είμαστε σίγουροι ότι περισσότερες χώρες θα πάνε είτε στο πορτοκαλί, είτε στο πράσινο», είπε.

Η επόμενη αναθεώρηση από το Τμήμα Μεταφορών θα γίνει γύρω στις 4 Αυγούστου.

Ακολουθεί η είδηση ​​ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ και την ΕΕ μπορούν να αποκλίνουν από την απομόνωση όταν εισέρχονται στην Αγγλία από χώρες με πορτοκαλί χρώμα.

Η ενημέρωση των κανόνων ανακοινώθηκε χθες και θα τεθεί σε ισχύ από τις 4 το πρωί στις 2 Αυγούστου.

Οι ταξιδιώτες θα ακολουθήσουν το ίδιο πρωτόκολλο με τους Βρετανούς με διπλό έλεγχο όταν εισέρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο από πορτοκαλί προορισμούς: μπορούν να αποδεσμευτούν από καραντίνα, αλλά πρέπει να λάβουν ένα τεστ Covid πριν από την αναχώρηση και ένα μετά την άφιξη.

«Βοηθάμε στην επανένωση ανθρώπων που ζουν στις ΗΠΑ και στις ευρωπαϊκές χώρες με την οικογένεια και τους φίλους τους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι αλλαγές θα ισχύσουν για πλήρως εμβολιασμένα άτομα με εμβόλιο FDA ή EMA», δήλωσε ο γραμματέας μεταφορών Grant Shapps.

Με πληροφορίες του Independent 

 

 

Διαφήμιση