Αρχική Επιχειρείν Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στο Ελληνικό

Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στο Ελληνικό

0
ELLHNIKO LAMDADVPL
Εικόνα: Lamda Developmnet
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και ασφάλειας περιλαμβάνει η ανάπλαση του Ελληνικού που υλοποιεί η Lamda Development. Η εταιρεία ανακοίνωσε την έμφαση που δίδει στα εν λόγω έργα, λόγω της κλιματικής αλλαγής, που εκδηλώθηκε με βίαιο τρόπο πρόσφατα σε Γερμανία, το Βέλγιο, την Κίνα.

Σύγχρονα υδρολογικά και υδραυλικά μοντέλα

Ρέματα – Σχεδιασμός

Ετός του μητροπολιτικού πάρκου, ρέουν δύο σημαντικά ρέματα, το ρέμα Τραχώνων και το ρέμα Αεροδρομίου, ή Ευρυάλης όπως ήταν παλαιότερα γνωστό. Τα ρέματα αυτά έχουν έντονες ροές μόνο όταν βρέχει. Βρέθηκαν για δεκαετίες ασφυκτικά περιορισμένα στις ανάγκες και τα στενά όρια του πρώην αεροδρομίου, αλλά και της εκτεταμένης αστικής ανάπτυξης στις παρυφές του Υμηττού. Με βάση το ολοκληρωμένο σχέδιο της Lamda Development, τα ρέματα αυτά οριοθετούνται και απελευθερώνονται και πάλι.

Παράκτια και χειμάρρια βλάστηση

Ο σχεδιασμός προβλέπει την ανάδειξη της υδάτινης, φυσικής τους λειτουργίας με τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται ο απαραίτητος χώρος φυσικής τους εκτόνωσης. Καθώς και ο εμπλουτισμός με προβλέψεις για δυνατότητα ανάπτυξης παρόχθιας και χειμάρριας φυσικής βλάστησης. Οι ζώνες των ρεμάτων καθίστανται περιοχές αναψυχής και αρμονικής συνύπαρξης με το αστικό και περιαστικό περιβάλλον του πάρκου.

Έλεγχος απορροών βροχής

Το σχέδιο του Πάρκου περιλαμβάνει πλήρεις διατάξεις ελέγχου απορροών του βρόχινου νερού σε όλες τις επιφάνειες. Με γνώμονα τη λειτουργική, αρμονική και βιώσιμη ένταξή τους στο έργο. Ένα πολυσύνθετο υπόγειο έργο συστήματος συλλογής και ασφαλούς διάθεσης προστατεύει τις καθημερινές δραστηριότητες στην επιφάνεια. Με σύγχρονες τεχνικές βιώσιμης διαχείρισης των νερών της βροχής (Sustainable Urban Drainage Systems) σε αστικές περιοχές. Στη διαδρομή του προς το σύστημα της υδροσυλλογής, το νερό διηθείται από τις διαπερατές επιφάνειες του πάρκου, καθυστερώντας τη εκβολή του προς τα ρέματα και τη θάλασσα.

Τεστ αντοχής υποδομών

Τεστ αντοχής των υποδομών υλοποιούνται συνεχώς. Στελέχη της Lamda αναφέρουν: «Αναλύουμε διεξοδικά τη διακινδύνευση της πλημμύρας, επιτρέποντάς μας να εντοπίσουμε τα αδύναμα σημεία. Να βελτιστοποιήσουμε τις επιλογές μας και να αντιληφθούμε τη συμπεριφορά των έργων μας κάτω από ένα ευρύ φάσμα πιθανών αλλά ακραίων συνθηκών. Χίλιες βροχές «δοκιμάζουν» εξονυχιστικά το σύστημα των νέων έργων του πάρκου και των εισροών των παλαιών έργων έξω από αυτό.

Διαφήμιση