Αρχική Μεταφορές Θεσσαλονίκη: Έργα υποδομών 1,2 δισ. ευρώ

Θεσσαλονίκη: Έργα υποδομών 1,2 δισ. ευρώ

0
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Στη συνολική αναβάθμιση των υποδομών της πόλης της Θεσσαλονίκης,  με έργα προϋπολογισμού 1,2 δισ. ευρώ, ανεφέρθη ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, σε συνέντευξή του (ΣΚΑΪ).

Έργα ουσίας και όχι επικοινωνίας

 «Στη Θεσσαλονίκη χρωστάμε!» είπε χαρακτηριστικά. «Γιατί ειδικά η Θεσσαλονίκη αντιμετωπίζει ζητήματα ουσίας και όχι επικοινωνίας. Και όταν υπάρχουν διαχρονικά προβλήματα που κρατάνε μια πόλη πίσω, δεν χωράνε ούτε πολιτικοί εγωισμοί και αντιπαραθέσεις ούτε λόγια του αέρα» τόνισε ο κ. Καραγιάννης. Αυτή τη στιγμή «τρέχουν» έργα 1,2 δισ, ευρώ, χωρίς να συνυπολογιστούν σε αυτά το μετρό και η αναβάθμιση των λεωφορείων.

Νέα οδικά έργα – Αναβάθμιση υφιστάμενων


Όπως εξήγησε, εκπονούνται νέα οδικά έργα και ανακατασκευάζονται υφιστάμενα. “Στοχεύουμε στην καλύτερη οδική ασφάλεια και στη μείωση των ατυχημάτων, στην περιβαλλοντική αναβάθμιση, συνολικά της Θεσσαλονίκης. Στη βελτίωση του τουριστικού μας προϊόντος και στη μεγάλη δραστική μείωση του χρόνου και του κόστους μεταφορών».
Το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης αναβαθμίστηκε με επένδυση  100 εκατ.ευρώ. Υπεγράφη η οδική σύνδεση ΠΑΘΕ και Εγνατία με τον 6ο προβλήτα του λιμανιού της πόλης. Στις αρχές Σεπτεμβρίου στήνονται τα εργοτάξια. Τέλη Αυγούστου θα ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία για τη σιδηροδρομική σύνδεση του 6ου Προβλήτα, καθώς και για τον  Προαστιακό Δυτικής Θεσσαλονίκης.

«Θεσσαλονίκη – Flyover»

Το έργο «Θεσσαλονίκη – Flyover», σύμπραξη Δημοσίου Ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), καλύπτει 13,5 χιλιομέτρων, με επένδυση 370 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για μια εναέρια γέφυρα δίπλα στον Περιφερειακό. Ουσιαστικά 4,5 χιλιόμετρα συνεχής γέφυρα, 9 χιλιόμετρα υπερυψωμένη περιφερειακή. Δηλαδή ένας νέος δρόμος στον περιφερειακό. Ο διαγωνισμός έχει περάσει ήδη στη Β’ Φάση και μέχρι τέλος του χρόνου θα υπάρχει προσωρινός ανάδοχος, ώστε οι κατασκευαστικές εργασίες να ξεκινήσουν το 2022.
Θα έχει 4,5 χλμ. συνεχόμενη γέφυρα, 9 ανισόπεδους κόμβους, 8 νέες γέφυρες και 3 νέες σήραγγες.

Νέα λεωφορεία


«Κάνουμε πολύ μεγάλη προσπάθειαγια την αναβάθμιση και των αστικών συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης. Παραλάβαμε 235 λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη. Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν πάνω από 450. Τον Σεπτέμβριο θα μπουν άλλα 80 στην κυκλοφορία με leasing, και σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ ώστε να βελτιώσουμε την ποιότητα των συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη» εξήγησε ο κ. Καραγιάννης.

Διαφήμιση