Αρχική Ειδήσεις Β. Κικίλιας: Αναβαθμίζουμε συνεχώς το ΓΝΝΘΑ “Η Σωτηρία” – 9 μεγάλα έργα...

Β. Κικίλιας: Αναβαθμίζουμε συνεχώς το ΓΝΝΘΑ “Η Σωτηρία” – 9 μεγάλα έργα έχουν παραδοθεί τους τελευταίους 18 μήνες

0
KIKILIAS
Διαφήμιση

Εγκαινιάστηκε σήμερα το πρωί η νέα πεζογέφυρα στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία» από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Η πεζογέφυρα αποτελεί μία ευγενική και γενναιόδωρη δωρεά της Βουλής των Ελλήνων και συνδέει τον χειρουργικό Τομέα με τη νέα Πολυδύναμη ΜΕΘ και το ακτινολογικό Τμήμα.

DSCF1075

Στις δηλώσεις του, ο κ. Κικίλιας ευχαρίστησε τη Βουλή των Ελλήνων στο πρόσωπο του Προέδρου της, για τη δωρεά που έρχεται να προστεθεί σε αυτή της δημιουργίας της Πολυδύναμης ΜΕΘ 50 κλινών και τόνισε ότι τους τελευταίους 18 μήνες, εν μέσω πανδημίας, έχουν γίνει βήματα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του Νοσοκομείου, τόσο στις κτηριακές υποδομές του και σε επίπεδο εξοπλισμού, όσο και με σημαντική ενίσχυση του προσωπικού του. Επιπλέον, τις επόμενες μέρες θα εγκατασταθεί υπερσύγχρονος αξονικός τομογράφος 512 τομών.

DSCF1297

DSCF1047 DSCF1112

Βήματα ενίσχυσης και εκσυγχρονισμού

Πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του τελευταίου ενάμιση χρόνου, το Υπουργείο Υγείας, με τις συντονισμένες προσπάθειες της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας και της Διοίκησης του ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία», έχει αναβαθμίσει το Νοσοκομείο, στο οποίο έχουν ήδη παραδοθεί και λειτουργούν:

  • Πολυδύναμη ΜΕΘ 50 κλινών
  • Δημιουργία σύγχρονου Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου
  • Επέκταση Πανεπιστημιακής ΜΕΘ με 5 επιπλέον κλίνες
  • Κατασκευή, εξοπλισμός και λειτουργία Κέντρου Αναπνευστικής Φυσικοθεραπείας
  • Κατασκευή Πεζογέφυρας Διασύνδεσης Κτηρίων
  • Νέο Γαστρεντερολογικό Τμήμα
  • Πλήρης ανακαίνιση 3 Κλινικών (5ης και 10ης Πνευμονολογικής και Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής)

Δημόσια έκκληση

Ο υπουργός έκλεισε τον λόγο του απευθύνοντας έκκληση προς τον ελληνικό λαό να εμβολιαστεί, καθώς είναι το μοναδικό «όπλο» απέναντι στην πανδημία. Αυτή τη στιγμή «ο εμβολιασμός είναι ο ασφαλής και μοναδικός αυτή τη στιγμή τρόπος για να φύγουμε από αυτή την τεράστια κρίση Δημόσιας Υγείας, που έχει στοιχίσει εκατομμύρια ζωές σε όλο τον πλανήτη και ταλανίζει και τη χώρα μας τους τελευταίους 18 μήνες», ανέφερε.

«Για μία ακόμη φορά, η έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας και σε όλους τους συνανθρώπους μας είναι να εκμεταλλευτούν αυτό το δώρο της Επιστήμης και να θωρακιστούν αυτοί, οι οικογένειές τους, ο κοινωνικός τους περίγυρος και σίγουρα και οι συνάδελφοί τους στο χώρο εργασίας τους. Το έχει ανάγκη πλέον η χώρα, σιγά-σιγά να βγει από αυτή την υγειονομική κρίση», είπε ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του.

DSCF1345

 

Διαφήμιση