Αρχική Ειδήσεις Δήμος Αθηναίων: Νέο πρόγραμμα στήριξης 340 οικογενειών της πόλης που «χτυπήθηκαν» από...

Δήμος Αθηναίων: Νέο πρόγραμμα στήριξης 340 οικογενειών της πόλης που «χτυπήθηκαν» από την πανδημία (ΦΩΤΟ)

0
PHOTO3
Διαφήμιση

Ο Δήμος Αθηναίων σε μία προσπάθεια υλικής και ψυχοκοινωνικής στήριξης στέκεται στο πλευρό του ευάλωτου πληθυσμού της πόλης. Με την πρωτοβουλία του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, που είναι υπεύθυνο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων που πλήττονται από τη φτώχεια και βιώνουν αποκλεισμό και κοινωνική απομόνωση, δημιουργήθηκαν από πέρσι προγράμματα για τη στήριξη νοικοκυριών που υπέστησαν σημαντική απώλεια εισοδήματος εξαιτίας των πρωτόγνωρων συνθηκών που δημιούργησε ο κορωνοϊός.

Έτσι και φέτος, το Κ.Υ.Α.Δ.Α. στηρίζει ξανά 340 νοικοκυριά της Αθήνας που «χτυπήθηκαν» από την πανδημία, με ένα νέο δεκάμηνο πρόγραμμα στήριξης, σε συνεργασία με το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής και τη Lidl Ελλάς.

Στο πλαίσιο του προγράμματος οι 340 οικογένειες θα λαμβάνουν ανά δεκαπενθήμερο πακέτα τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης (προϊόντων ατομικής υγιεινής, οικιακής καθαριότητας, χαρτικών κ.λπ.), καθώς και ψυχοκοινωνική στήριξη από τους επιστήμονες του Κ.Υ.Α.Δ.Α. (κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους), που συμβάλλουν στην υλοποίηση του προγράμματος.

PHOTO1

Η σημασία της δράσης

«Ήδη από το περσινό καλοκαίρι επιδείξαμε ταχύτατα αντανακλαστικά και δημιουργήσαμε τα δύο πρώτα προγράμματα στήριξης των οικογενειών που είδαν τη ζωή τους και την οικονομική τους κατάσταση να αλλάζει εξαιτίας της πανδημίας. Η περσινή εμπειρία μάς έδειξε τον δρόμο και απέδειξε την αναγκαιότητα στήριξης αυτών των οικογενειών, πολύ πριν η απώλεια εισοδήματος αποτυπωθεί στο εκκαθαριστικό τους σημείωμα», τονίζει ο πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, κ. Γρηγόρης Λέων.

Το πρόγραμμα έρχεται να προστεθεί στο ευρύτατο πλέγμα παροχών και υπηρεσιών του Δήμου Αθηναίων για τις ευάλωτες ομάδες της πόλης μας.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τα εξής δικαιολογητικά:

  • Εκκαθαριστικό φορολογικού έτους 2020 και Ε9
  • Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
  • ΑΜΚΑ για όλα τα μέλη της οικογένειας
  • Αστυνομική ταυτότητα αιτούντος ή Διαβατήρια και Άδειες Διαμονής για όλα τα μέλη της οικογένειας
  • Κάρτα ανεργίας (εφόσον υπάρχει)
  • Μισθωτήριο συμβόλαιο αν το σπίτι ενοικιάζεται ή Λογαριασμό ΔΕΚΟ (στο όνομα του αιτούντος) ή Ε1 σε περίπτωση φιλοξενίας
  • Έγγραφα που να πιστοποιούν την καταγγελία ή την αναστολή σύμβασης εργασίας.
Διαβάστε επίσης:  Β. Κικίλιας: Πάνω από 1 δις έσοδα θα φέρουν οι απευθείας πτήσεις από ΗΠΑ

PHOTO2Οι αιτήσεις θα υποβληθούν ηλεκτρονικά προς αποφυγή του συνωστισμού και των μετακινήσεων λόγω κορωνοϊού, στο e-mail seckyada@otenet.grαπό 22 Ιουλίου 2021 έως 29 Ιουλίου 2021. 

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 210-5246515 (εσωτερικό 2). 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροUNFPA και SAS συνεργάζονται για την πρόληψη της έμφυλης βίας
Επόμενο άρθροΒ. Κικίλιας: Αναβαθμίζουμε συνεχώς το ΓΝΝΘΑ “Η Σωτηρία” – 9 μεγάλα έργα έχουν παραδοθεί τους τελευταίους 18 μήνες