Αρχική Διάστημα Σαν σήμερα: Παγκόσμια Ημέρα ΑΤΙΑ- Μια αξιοπερίεργη μέρα

Σαν σήμερα: Παγκόσμια Ημέρα ΑΤΙΑ- Μια αξιοπερίεργη μέρα

0
ΑΤΙΑ-UFO
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η Παγκόσμια Ημέρα ΑΤΙΑ (World UFO Day) εορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Ιουλίου, με αφορμή το περιστατικό του Ρόσγουελ (7 Ιουλίου 1947). Οι λάτρεις των ΑΤΙΑ πραγματοποιούν συγκεντρώσεις  σε πολλές χώρες του κόσμου και στρέφουν το βλέμμα προς τον ουρανό για την ανίχνευση άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων.

ΑΤΙΑ UFO

Τι είναι τα UFO (ΑΤΙΑ)

Ο επίσημος ιστότοπος της Παγκόσμιας Ημέρας UFO λέει ότι  ταξινομούνται γενικά ως ανωμαλίες που είναι εντελώς άγνωστες ή αναγνωρίσιμες. Ένας από τους πιο γενικούς ορισμούς του UFO είναι κάτι που είναι εμφανές στον ουρανό και δεν είναι αναγνωρίσιμο ως γνωστό αντικείμενο ή φυσικό φαινόμενο.

Ιστορία και σημασία της Παγκόσμιας Ημέρας UFO

Στις αρχές της δεκαετίας του 1900, σύμφωνα με τον αεροπόρο Kenneth Arnold, εννέα ασυνήθιστα αντικείμενα φέρεται να πέταξαν πάνω από την Ουάσινγκτον στις 24 Ιουνίου. Τότε τα περιέγραψε ως «σαν πιατάκι» ή «μεγάλο επίπεδο δίσκο» που έχει πλέον γίνει το σύμβολο φανταστικού εξωγήινου διαστημικού σκάφους.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Ημέρας UFO (WUFODO) αργότερα αφιέρωσε στις 2 Ιουλίου ως εορτασμό της ημέρας προκειμένου να ευαισθητοποιήσει το κοινό για την «ύπαρξη UFO, ως ευφυές ον από το διάστημα», αποκλείοντας την πιθανότητα να είμαστε μόνοι στο σύμπαν. Ο στόχος του WUFODO ήταν επίσης να ενθαρρύνει τις κυβερνήσεις να αποχαρακτηρίσουν αρχεία σχετικά με υποτιθέμενες προβολές UFO.

Πώς γιορτάζεται η ημέρα

Οι ”σκληροπυρηνικοί” πιστοί των UFO γιορτάζουν την ημέρα με το να συγκεντρώνονται, σε όλο τον κόσμο, σε μέρη που θεωρούνται ως ”UFO hotspot”, όπως στο Roswell του Νέου Μεξικού. Εκεί μοιράζονται ιστορίες και παρέχουν υποστήριξη σε άλλους πιστούς καθώς παρακολουθούν την επιστροφή των επισκεπτών. Μερικοί κάνουν πάρτι με θέμα τα UFO και ντύνονται ως εξωγήινοι, ενώ άλλοι παρακολουθούν ταινίες που βασίζονται στην εξωγήινη ζωή.

Διαφήμιση