Σύνταξη: ecozen.gr
Ο ηθοποιός Γούντι Χάρελσον αφηγείται το ντοκιμαντέρ “Kiss the Ground”, ένα ξέφρενο αλλά τελικά πειστικό και αισιόδοξο σχέδιο για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.
H ταινία πραγματεύεται τη θεραπευτική δύναμη του εδάφους, υποστηρίζοντας ότι η ικανότητά της να δεσμεύει άνθρακα θα μπορούσε να είναι το κλειδί για την αντιστροφή των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η ταινία
Σε σκηνοθεσία Joshua Tickell και Rebecca Harrell Tickell, οι οποίοι στο ενεργητικό τους περιλαμβάνουν κι άλλα ντοκιμαντέρ κοινωνικής συνείδησης, όπως το “The Big Fix” και το “Pump”.
Το “Kiss the Ground” ακολουθεί μια ευρεία προσέγγιση. Η ταινία ξεκινά εξετάζοντας τον τρόπο με τον οποίο η καλλιέργεια και η χρήση φυτοφαρμάκων έχουν οδηγήσει σε διάβρωση του εδάφους και στη συνέχεια εντοπίζει τις ζημιές που έχουν προκληθεί στην οικολογία, την υγεία και το κλίμα μας.
Οι δημιουργοί βρίσκουν μια λύση στην αναγεννητική γεωργία, μια ηθική πρακτική που έχει σχεδιαστεί για την αποκατάσταση υποβαθμισμένων γαιών και τη διευκόλυνση της άντλησης άνθρακα.
Ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο, οι σκηνοθέτες χρησιμοποιούν συχνά παράθεση για να αναδείξουν την ομορφιά της υγείας του εδάφους.
Οι παιδαγωγικές ακολουθίες σχετικά με την επιστήμη και τη γεωργία χαρακτηρίζονται από σύντομα προφίλ διασημοτήτων που εμπλέκονται στον ακτιβισμό του κλίματος, συμπεριλαμβανομένων των Jason Mraz, Patricia Arquette και Ian Somerhalder.
Προσφέρουν φιλικό πρόσωπο στον αγώνα για κλιματικές λύσεις, και όπως ο Χάρελσον, ο αφηγητής της ταινίας, η διαλείπουσα παρουσία τους χρησιμεύει στο έδαφος του ντοκιμαντέρ καθώς περνάει από θέμα σε θέμα.
Με πληροφορίες των NY Times