Αρχική COVID-19 Σ. Πέτσας: «Παράθυρο» για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στην εστίαση

Σ. Πέτσας: «Παράθυρο» για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στην εστίαση

0
SKAITV
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Στους κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας θα μπαίνουν και μετά το φθινόπωρο μόνο οι εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες.

Στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα» βρέθηκε καλεσμένος ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε και για τον εμβολιασμό. Αρχικά ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συζήτηση που έγινε στην Βουλή είπε ότι δεν τίθεται ακόμα θέμα υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους εκπαιδευτικούς, δεδομένου του σχετικά υψηλού ποσοστού εμβολιασμού των εκπαιδευτικών αυτή τη στιγμή που κυμαίνεται στο 70% και το περιθώριο που δίνει ο Αύγουστος για αύξηση του ποσοστού.

Αναφορικά με το άνοιγμα της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό των παιδιών γυμνασίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι βασικά θέμα είναι τόσο η προστασία όσο και η λειτουργία, καθώς τα παιδιά έχουν μείνει αρκετό καιρό μακρυά από τις σχολικές αίθουσες.

Υποχρεωτικότητα εμβολιασμών στην εστίαση

Συζητήσεις γίνονται αναφορικά με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στους χώρους εστίασης από το φθινόπωρο και μετά. Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να το κάνουν, γιατί είναι πολύ σημαντικό οι εργαζόμενοι να προστατεύουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους.

Στους κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας θα μπαίνουν και μετά το φθινόπωρο μόνο οι εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες. Αυτό προκύπτει από την εφαρμογή του μέτρου που είχε εφαρμοστεί με μεικτούς χώρους (για εμβολιασμένους και μη), το οποίο προκάλεσε έξαρση κρουσμάτων. Η διατήρηση εσωτερικών χώρων αμιγώς για εμβολιασμένους φαίνεται ότι είναι η «συνταγή» που θα μπορέσει να μας οδηγήσει με μεγαλύτερη ασφάλεια στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Οι προβλέψεις λένε ότι τέλος καλοκαιριού το ποσοστό εμβολιασμού θα είναι γύρω στο 60%, αρκετά μακρυά από το 70% που ήταν ο στόχος, πόσο μάλλον από το 80%. Μιλώντας για αυτή την πρόβλεψη, ανέφρε ότι θα υπάρξει άνοδος του ποσοστού εμβολιασμού μέχρι τέλος Αυγούστου, εφόσον δεν υπάρξουν αναβολές ή ακυρώσεις εντός του πρώτου δεκαπενθήμερου λόγω των διακοπών.

Η οικονομία δεν θα κλείσει από το φθινόπωρο

Τέλος, ο κ. Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι «οι κυβέρνησεις φρόντισαν να δώσουν στα χέρια κάθε πολίτη το “όπλο” να προστατευτεί από την πανδημία»

Είναι ξεκάθαρο το μήνυμα του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης ότι η οικονομία δεν θα κλείσει πάλι από το φθινόπωρο καθώς υπάρχει ευθύνη απέναντι σε όσους εμβολιάστηκαν, η οικονομία να συνεχίσει απερίσπαστα από το φθινόπωρο και μετά. Ωστόσο, πρέπει να εμβολιαστούν όσοι δεν το έχουν κάνει, καθώς ο ιός είναι πολύ πιο μεταδοτικός.

Μάλιστα, απέκλεισε το σενάριο του lockdown, αν και υπάρχει ενδεχόμενο περαιτέρω μεταλλάξεων τους επόμενους μήνες. Επεσήμανε ότι τα εμβόλια είναι η βασική ασπίδα και ενδεχομένως θα μπορούν προσαρμοστούν στις πιθανές μεταλλάξεις. 

 

 

 

 

Διαφήμιση