Αρχική Ειδήσεις ANOHA: Το νέο παιδικό μουσείο στο Βερολίνο (Βίντεο)

ANOHA: Το νέο παιδικό μουσείο στο Βερολίνο (Βίντεο)

0
Anakonda und Fuchsbau galerie 0
Εικόνα: anoha.de
Διαφήμιση

Το νέο παιδικό μουσείο ANOHA προσφέρει ευκαιρίες μόρφωσης και ψυχαγωγίας μέσω της “Κιβωτού του Νώε”.

Ένα νέο μέρος για ανακάλυψη, εξερεύνηση και παιχνίδι έχει διαμορφωθεί, ακριβώς απέναντι από το Εβραϊκό Μουσείο του Βερολίνου. Στις 27 Ιουνίου ο παιδικός κόσμος της ANOHA άνοιξε για νέους επισκέπτες προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Η αρχική επωνυμία του ήταν «Arche Noah» – «Κιβωτός του Νώε» στα γερμανικά – αλλά επελέγη το ANOHA ως λέξη την οποία μπορούν να προφέρουν όλες οι ηλικίες.

Einhornklasse mit Kindern galerie
Εικόνα: anoha.de

Η ιστορία της Κιβωτού του Νώε βρίσκεται στο επίκεντρο του παιδικού μουσείου. Σύμφωνα με την παράδοση, η Κιβωτός ήταν ένα τεράστιο σκάφος που χρησιμοποίησε ο Νώε για να σώσει την οικογένειά του και όλα τα είδη ζώων από την πλημμύρα. Περισσότερα από 150 ζώα συγκεντρώνονται στην καρδιά του παιδικού κόσμου ANOHA – μια γιγαντιαία στρογγυλή ξύλινη κιβωτός, σε σχήμα ντόνατ, σχεδιασμένη από την αμερικανική εταιρεία Olson Kundig Architecture and Design ως προσθήκη στο σχεδιασμένο από τον Daniel Libeskind Jewish Museum Berlin για να είναι χώρος «ανακάλυψης, εξερεύνησης και παιχνιδιού».

ANOHA 1
Εικόνα: anoha.de

Η ιδέα του αρχιτεκτονικού γραφείου ήταν να χρησιμοποιήσει την ιστορία της Κιβωτού του Νώε ως εύκολο τρόπο κατανόησης ζητημάτων που αφορούν στην κλιματική αλλαγή. Χρησιμοποιώντας ιστορίες για τη δημιουργία, τις πλημμύρες και τις αρχές που εμφανίζονται σε διάφορες θρησκείες, στόχος ήταν η ενθάρρυνση των νεότερων επισκεπτών να σκεφτούν τη σεβαστή συνύπαρξη ανθρώπων, ζώων και φύσης και να αναλάβουν δράση για τη δημιουργία ενός διαφορετικού και καλύτερου κόσμου.

Δεκαοχτώ Γερμανοί καλλιτέχνες δημιούργησαν από επαναχρησιμοποιημένα ή ανακυκλωμένα καθημερινά αντικείμενα περισσότερα από 150 γλυπτά ζώα, τα οποία είναι διάσπαρτα στον χώρο δίνοντας χαρά και γνώσεις στους μικρούς επισκέπτες. Έτσι, μικρά, μεγάλα, γνωστά ή άγνωστα τα δεκάδες ξύλινα ζώα «υιοθετούνται» από τα παιδιά εν όψει παιχνιδιού και μαθαίνουν για αυτά με τρόπο ευχάριστο και ξεκούραστο.

Διαφήμιση