Αρχική COVID-19 Ρωσία: Το 70% των μολύνσεων οφείλεται στην μετάλλαξη Δέλτα

Ρωσία: Το 70% των μολύνσεων οφείλεται στην μετάλλαξη Δέλτα

0
Μόσχα, Ρωσία
Μόσχα, Ρωσία
Διαφήμιση

Σχεδόν το 70% των νέων μολύνσεων που καταγράφηκαν από τις αρχές Ιουλίου στη Ρωσία οφείλονται στην παραλλαγή Δέλτα του κοροναϊού, δήλωσε η επικεφαλής της ρωσικής ρυθμιστικής αρχής προστασίας της υγείας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor), Άννα Ποπόβα.

Η ίδια είπε ότι η κατάσταση με τον κοροναϊό στη Ρωσία, όπως και σε όλο τον κόσμο, εξακολουθεί να είναι δύσκολη και δύσκολα προβλέψιμη.

Η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η νοσηρότητα που οφείλεται στον Covid-19 αυξήθηκε στη Ρωσία μέσα σε μια εβδομάδα κατά 2%, όταν πριν από τρεις-τέσσερις εβδομάδες η αύξηση των κρουσμάτων έφθανε το 37% την εβδομάδα.

Η μείωση αυτή των ρυθμών μετάδοσης κατά 18,5 φορές σημαίνει ότι η κατάσταση με τον κοροναϊό σταθεροποιείται, αλλά με αρκετά κρούσματα, συγκεκριμένα «84,9 ανά 100.000 την εβδομάδα», είπε η Ποπόβα, τονίζοντας πως ο δείκτης αυτός «είναι υψηλός».

Την Πέμπτη, η Ρωσία ανέφερε 25.293 νέες μολύνσεις και έθεσε ένα νέο ρεκόρ για τους καθημερινούς θανάτους με 791 επιβεβαιωμένους θανάτους. Συνολικά, η Ρωσία έχει εντοπίσει επίσημα περισσότερα από 5,8 εκατομμύρια περιπτώσεις COVID-19 από την έναρξη της πανδημίας.

Ωστόσο, παρά την επίσημη απαγόρευση μαζικών συγκεντρώσεων και άλλους περιορισμούς, πολλοί Ρώσοι είτε αγνοούν είτε εξαπατούν τους κανόνες. 

Εμβολιασμοί και προβλήματα

Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, είναι διαθέσιμο προς διανομή από τον Δεκέμβριο, αλλά μόνο το 15% των Ρώσων είχαν μέχρι στιγμής τουλάχιστον μια πρώτη δόση.  

Οι αρχές κατηγόρησαν τα πάντα, από τον ρωσικό μηδενισμό έως την αίσθηση της ελευθερίας που αναπτύχθηκε μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης για τα μειονεκτήματα της διάθεσης εμβολίων. Ωστόσο, έρευνες από ανεξάρτητους δημοσκοπήτες δείχνουν ότι η δυσπιστία προς την κυβέρνηση και για τη διαδικασία έγκρισής της για τα εμβόλια ειδικότερα, έχει αυξηθεί τόσο πολύ που η πλειονότητα των Ρώσων εξακολουθούν να λένε ότι δεν θέλουν να εμβολιαστούν.

Αυτή η απροθυμία, καθώς και η κίνηση της κυβέρνησης να κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για πολλούς ανθρώπους, οδήγησε σε μια ακμάζουσα μαύρη αγορά για ψεύτικα πιστοποιητικά εμβολίων.

Με πληροφορίες του CBS

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροNASA: Ανακαλύφθηκαν νέοι… έφηβοι εξωπλανήτες (Βίντεο)
Επόμενο άρθροΜήνυμα για το οικοσύστημα: Η “θλιβερή ιστορία” των πεταλούδων του Ηνωμένου Βασιλείου