Αρχική Καταστροφές Πυρκαγιές: Στον Έβρο τώρα προληπτική εκκένωση – SOS ΓΓΠΠ για φωτιές το...

Πυρκαγιές: Στον Έβρο τώρα προληπτική εκκένωση – SOS ΓΓΠΠ για φωτιές το Σάββατο

0
FIRE FOREST
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Στην εκκένωση του οικισμού της Λευκίμης του δήμου Σουφλίου, στον Έβρο, προχωρούν οι αστυνομικές Αρχές. Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, «η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη στο βόρειο τμήμα του οικισμού».

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε νωρίς το απόγευμα σε πευκοδάσος, επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Η Πυροσβεστική, με τη συνδρομή και μηχανημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Έκτακτη προειδοποίηση από ΓΓΠΠ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο, Σάββατο, σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας. Αναλυτικό Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς εξέδωσε η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας.

https://pbs.twimg.com/media/E52LWJ9X0AE-IwD?format=jpg&name=900x900

Συγκεκριμένα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για τις εξής περιοχές:

  •  Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Λακωνίας)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)
  • Περιφέρεια Κρήτης

Η ΓΓΠΠ έχε ήδη ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες. Καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους, για να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.

Οδηγίες προς πολίτες

Οι πολίτες πρέπει να να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί . Να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια. Όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες,. Δηλαδή, δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, χρήση υπαίθριων ψησταριών, κάπνισμα μελισσών ρίψη αναμμένων τσιγάρων… Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Διαφήμιση