Πυρκαγιές σε Κόρινθο, Εύβοια και Αργολίδα – Συνολικά 40 σε όλη τη χώρα

  0
  ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ
  Διαφήμιση

  Σύνταξη: ecozen.gr

  Σε εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές σε Κορινθία και Αργολίδα, που ξεκίνησαν από χθες. Σε έλεγχο ετέθη το μέτωπο στην Εϋβοια. Στη Νέα Αλμυρή (Κορινθία) τρία εναέρια πυροσβεστικά μέσα επιχειρούν από νωρίς σήμερα το πρωί στην περιοχή. Προσπαθούν να θέσουν, μαζί με επίγειες δυνάμεις, υπό έλεγχο τη φωτιά η οποία εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά παραμένει σε εξέλιξη. Η εικόνα, ωστόσο, έχει βελτιωθεί.

  Επίγειες, εναέριες δυνάμεις και εθελοντές

  Οι δυνάμεις που επιχειρούν στην Νέα Αλμυρή αποτελούνται από 98 πυροσβέστες με 33 οχήματα και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα.  Από αέρος πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα κι ένα ελικόπτερο. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της τοπικής αυτοδιοίκησης.

  Επίδαυρος

  Εν εξελίξει παραμένει η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι σε δασική έκταση στην δημοτική ενότητα Ασκληπιείου του δήμου Επιδαύρου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική,  παρουσιάζει καλύτερη -σε σχέση με χθες- εικόνα. Στο σημείο επιχειρούν 83 πυροσβέστες με 18 οχήματα και πέντε πεζοπόρα τμήματα· στις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα της αυτοδιοίκησης.

  Ναύπιλιο

  Στην Αργολίδα σημειώθηκε και νέο μέτωπο. Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη πυρκαγιά σε δασική έκταση στην τοπική κοινότητα Αραχναίο, του δήμου Ναυπλιέων. Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες, με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και έξι οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

  Συνολικά 40 μέτωπα σε όλη τη χώρα

  Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το τελευταίο 24ωρο, σε όλη την Ελλάδα, εκδηλώθηκαν 40 δασικές πυρκαγιές. Είχε προηγηθεί αυστηρή προειδοποίηση επικινδυνότητας από τη ΓΓΠΠ.

  Για την κατάσβεσή τους επιχείρησαν συνολικά 705 πυροσβέστες με 219 οχήματα, 25 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 17 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα. Συνδρομή παρείχαν υδροφόρες από την τοπική αυτοδιοίκηση και μηχανήματα έργου.

  Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα στην Δ.Ε. Σαρωνικού δήμου Κορινθίας, είναι σε εξέλιξη. Αυτή την ώρα 57 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου. Την επιχείρηση κατάσβεσης συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ με διαταγή του σπεύδει στην περιοχή κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

  Η χθεσινή πυρκαγιά στη Λίμνη Ευβοίας έχει τεθεί υπό έλεγχο. Για την κατάσβεση βοήθησαν 9 πυροσβέστες με 20 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος,καθώς και οχήματα των ΟΤΑ.

   

  Διαφήμιση