Αρχική Ειδήσεις Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας 2021 – Τι θα απολαύσουμε φέτος

Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας 2021 – Τι θα απολαύσουμε φέτος

0
diethneis imeres mousikis kalamatas 3 940x549
Διαφήμιση

Οι Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας, το εμβληματικό φεστιβάλ κλασικής μουσικής, πιστό στο ραντεβού του με το κοινό, σας υποδέχεται ξανά στην πόλη της Καλαμάτας από τις 27 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου με ένα πλούσιο πρόγραμμα συναυλιών και masterclasses.

Έπειτα από μία δύσκολη χρονιά με επιβολή lockdown και παύση δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων – ανάμεσα στις οποίες και οι συναυλίες – εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, οι Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας δίνουν ξανά την ευκαιρία στο κοινό να ζήσει μία μοναδική εμπειρία αφιερωμένη στην μουσική.

Επτά συναυλίες με διεθνώς καταξιωμένους καλλιτέχνες αποδεικνύουν ότι κλασική και τζαζ μουσική συνδυάζονται τέλεια με το υπέροχο μεσσηνιακό τοπίο. Μάλιστα, με όχημα την αγάπη για τη μουσική και ως αντίβαρο στον υγειονομικό εγκλεισμό των προηγούμενων μηνών, όλες οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν με ελεύθερη είσοδο.

Κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν με ασφάλεια και με αυστηρή τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου τις εκδηλώσεις.

Το πρόγραμμα των συναυλιών

Σύμφωνα με πρόγραμμα του Φεστιβάλ, οι συναυλιές θα διομορφωθούν ως εξής:

  • Το Κουαρτέτο Εγχόρδων Chiaroscuro θα παίξει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στην εναρκτήρια συναυλία του φεστιβάλ στις 27 Ιουλίου στο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης. Ειδικευμένο στην ιστορικά τεκμηριωμένη εκτέλεση έργων της Κλασικής και Πρώιμης Ρομαντικής Περιόδου, το σύνολο αυτό αποτελεί μια από τις πιο φρέσκιες και δυναμικές φωνές της νέας γενιάς μουσικών.
  • Στις 28 Ιουλίου ένας, επίσης, νέος και ανερχόμενος μουσικός, ο βιολίστας Timothy Ridout, θα εμφανιστεί για ένα σόλο ρεσιτάλ στο Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας. Ο Timothy Ridout αποτελεί αυτή τη στιγμή έναν από τους πιο περιζήτητους βιολίστες της γενιάς του και επιλέχθηκε το 2019 ως Καλλιτέχνης Νέας Γενιάς του BBC.
  • Στις 29 Ιουλίου, στο Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας, το φεστιβάλ παρουσιάζει για πρώτη φορά τη δική του ορχήστρα, αποτελούμενη από Έλληνες και διεθνείς μουσικούς την Kalamata Festival Orchestra και, μάλιστα, υπό τη διεύθυνση του παγκοσμίως διακεκριμένου μαέστρου Joshua Weilerstein. Μεταξύ έργων των Mozart, Σκαλκώτα και Copland, η ορχήστρα θα ερμηνεύσει και ένα νέο έργο του Στάθη Γυφτάκη σε Α’ παγκόσμια εκτέλεση.
  • Την Παρασκευή 30 Ιουλίου η φλαουτίστα Ναταλία Γεράκη, ο τσελίστας Αλέξης Καραϊσκάκης-Νάστος και η πιανίστα Λευκή Καρποδίνη θα ερμηνεύσουν, ως λ-ensemble in trio, στο Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας συνθέσεις των Leoš Janáček, Xingzimin Pan, Andrea Tarrodi, Μηνά Μπορμπουδάκη και George Crumb εμπνευσμένες από φαινόμενα όπως: ηλιαχτίδες, βροχοπτώσεις, κρυστάλλους χιονιού, ήχους του δάσους, ήχους θηλαστικών, ιστορίες φαντασμάτων, καλέσματα ψυχών, βήματα δαιμόνων, μάγια και ξόρκια, όνειρα.
  • Το βράδυ του Σαββάτου 31 Ιουλίου, πνέει Λεβάντες και μπλέκεται η τζαζ με την ελληνική παραδοσιακή μουσική. Ο δαιμόνιος Σωκράτης Σινόπουλος και το κουαρτέτο του θα παρουσιάσουν νέες συνθέσεις για λύρα, πιάνο, κοντραμπάσο και κρουστά με εμφανείς επιρροές από την ελληνική παραδοσιακή, τη βυζαντινή και την κλασική μουσική, αλλά και αυτοσχεδιασμούς που βασίζονται τόσο στην τζαζ όσο και στη σύγχρονη μουσική.
  • Το Φεστιβάλ θα κλείσει στις 2 Αυγούστου με ένα από τα σημαντικότερα σχήματα της ελληνικής τζαζ σκηνής το οποίο είναι και πολύ αγαπητό στην Καλαμάτα: το Spiral Trio αποτελούμενο από τους Σπύρο Μάνεση (πιάνο), Αρίωνα Γυφτάκη (κοντραμπάσο) και Αναστάση Γούλιαρη (ντραμς). Με όχημα τον τζαζ αυτοσχεδιασμό, ακολουθήστε μας σε ένα μοναδικό και απρόβλεπτο μουσικό ταξίδι!

Το πλήρες πρόγραμμα συναυλιών υπάρχει διαθέσιμο ΕΔΩ.

Διοργάνωση, χορηγοί και υποστηρικτές

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και τελεί υπό τη χορηγία και αιγίδα του ΥΠΠΟΑ. Μέγας Χορηγός του Φεστιβάλ είναι το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια. Το Φεστιβάλ στηρίζεται, επίσης, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Διαφήμιση