Αρχική Ειδήσεις Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο – ΓΓΠΠ: Οι επικίνδυνες περιφέρειες

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο – ΓΓΠΠ: Οι επικίνδυνες περιφέρειες

0
forestfire2
Εικόνα: UNSPLASH/Joanne Francis
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Έκτακτη ανακοίνωση, προειδοποιώντας για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς αύριο, Σάββατο εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ). Υποδεικνύει τις περιφέρειες που κινδυνεύουν περισσότερο.

Περιοχές σε κίνδυνο

Συγκεκριμένα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για τις περιοχές:

• Περιφέρεια Αττικής

• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Π.Ε. Εύβοιας)

• Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Π.Ε. Λέσβου, Π.Ε. Χίου, Π.Ε. Σάμου, Π.Ε. Ικαρίας)

• Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

• Περιφέρεια Κρήτης

Η ΓΠΠΠ  έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους δήμους των περιοχών. Ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Συστάσεις στους πολίτες

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια. Όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες. Δηλαδή, δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, χρήση υπαίθριων ψησταριών, κάπνισμα μελισσών, ρίψη αναμμένων τσιγάρων κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

 

Διαφήμιση