Αρχική Καταστροφές Πυρκαγιές: Νέες φωτιές σε Θεσσαλονίκη και Σέρρας

Πυρκαγιές: Νέες φωτιές σε Θεσσαλονίκη και Σέρρας

0
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΙΣΘΜΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ)
Πυρκαγιά στα Ίσθμια Κορινθίας. Παρασκευή 28 Μαϊου 2021 (EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίτερα στη Νέα Ζίχνη Σερρών, σε χαμηλή βλάστηση. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, δυνάμεις της βρίσκονται επί τόπου και κάνουν κατάσβεση. Δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή. Τρίτο μέτωπο σημειώθηκε στην αγροτική περιοχή των Κυμίνων Θεσσαλονίκης, όπου έσπευσαν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα.

Νωρίτερα σε Χαλκιδική και Βούλα

Νέες πυρκαγιές βρίσκονταν σε εξέλιξη στο Πανόραμα Βούλας και τη Σιθωνία Χαλικιδικής. Οι δυνατοί άνεμοι δυσκόλεψαν την κατάσταση.

Πανόραμα Βούλας

Η φωτιά έκαψε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Πανόραμα Βούλας. Αμέσως κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 2 ελικόπτερα.Σύμφωνα με την ενημέρωση από την πυροσβεστική, έχουν γίνει αναφορές για έντονο μαύρο καπνό, ψηλά στον λόφο της περιοχής και δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για κατοικίες. Ωστόσο, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι. Ευτυχώς, ετέθη υπό έλεγχο.

tweet BOULA

Χαλκιδική

Στη Χαλικιδική φωτά ξέσπασε στην περιοχή Nικήτη Σιθωνίας, σε δασική έκταση. Κινητοποιήθηκαν ήδη επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο. Στην περιοχή έσπευσαν δεκαοκτώ πυροσβέστες με οκτώ οχήματα. Από αέρος στις προσπάθειες της κατάσβεσης της φωτιάς συμμετείχε και ένα ελικόπτερο.
Διαφήμιση