Αρχική Καταστροφές Πυρκαγιές: Υπό έλεγχο όλα τα μέτωπα – Σύλληψη 57χρονου για εμπρησμό

Πυρκαγιές: Υπό έλεγχο όλα τα μέτωπα – Σύλληψη 57χρονου για εμπρησμό

0
fire5
Εικόνα: UNSPLASH/ Manny Becerra
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

 Υπό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές που είχαν ξεσπάσει χθες σε Στύρα Ευβοίας, Ελευσίνα και Βαρνάβα Αττικής. Η πυρκαγιά στα Στύρα είναι σε ύφεση. Έχει οροθετηθεί και δεν εμπνέει ανησυχία, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική.

Αποκατάσταση κυκλοφορίας

Υπό έλεγχο, επίσης, είναι και οι φωτιές που εκδηλώθηκαν στις περιοχές Βαρνάβα Αττικής, Ελευσίνας-Ασπροπύργου. Μέχρι και αυτή την ώρα δεν επιχειρούν εναέρια μέσα. Παραμένουν όλες οι επίγειες δυνάμεις και καταβάλουν προσπάθειες να τις θέσουν άμεσα υπό πλήρη έλεγχο. Πριν από την ενίσχυση των ανέμων που αναμένεται.Ήδη έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στον Βαρνάβα Αττικής από σήμερα το πρωί. Χθες απεκαταστάθη και στον Ασπρόπυργο.

Σύλληψη για εμπρησμό

Άνδρας ηλικίας 57 ετών συνελήφθη χθες στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας. Με την κατηγορία του υπαίτιου πρόκλησης εμπρησμού. Στην αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Χαμηλοβούνι, Στύρων Ευβοίας. Η πυρκαγιά προκάλεσε συναγερμό στο μηχανισμό πυρόσβεσης. Έκαψε σημαντική έκταση καλλιεργούμενης και δασικής περιοχής. Ο συλληφθείς είναι αγρότης. Ισχυρίστηκε ότι πήγε να βάλει μπροστά ένα φορτηγάκι. Από σπίθες που πετάχτηκαν από την εξάτμιση άρπαξαν φωτιά χόρτα, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει η πυρκαγιά, ισχυρίστηκε. Ο 57χρονος οδηγείται το μεσημέρι στον εισαγγελέα.

 

Διαφήμιση