Αρχική Καταστροφές Πυρκαγιές: Εκκένωση οικισμού στην Αργολίδα – Μέτωπα και σε Σαλαμίνα και Ζάκυνθο

Πυρκαγιές: Εκκένωση οικισμού στην Αργολίδα – Μέτωπα και σε Σαλαμίνα και Ζάκυνθο

0
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΙΣΘΜΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ (EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ)
Εικόνα: EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Eκκενώθηκε προ ολίγου ο οικισμός Γκάτζια στο νομό Αργολίδας, λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται. Υπενθυμίζεται ότι το μέτωπο βρίσκεται σε δασική έκταση στο Αραχναίο του δήμου Ναυπλίου Αργολίδας. Επιχειρούν 37 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, 2 Α/Φ και 2 Ε/Π και συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Εχθρός οι δυνατοί άνεμοι

Στη μάχη της κατάσβεσης, η Πυροσβεστική βρίσκεται αντιμέτωπη με τους σφοδρούς ανέμους, που φέρουν τις φλόγες πλησίον του οικισμού. Για αυτό και δόθηκε εντολή να εκκενωθεί. Οι κάτοικοι ενημερώθηκαν με μήνυμα μέσω του 112 έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας Η φωτιά κινείται με ταχύτητα. Αεροσκάφη και ελικόπτερα κάνουν συνεχείς ρίψεις, προσπαθώντας να την ανακόψουν.

Μέτωπα και σε Σαλαμίνα και Ζάκυνθο

Νωρίτερα, νέα μέτωπα εμφανίστηκαν σε Σαλαμίνα και Ζάκυνθο. Ευτυχώς τέθησαν υπό έλεγχο.
Η πυρκαγιά στη Σαλαμίνα (Άγιος Νικόλαος) καίει χαμηλή βλάστηση. Στην περιοχή επιχειρούν 40 πυροσβέστες, 12 οχήματα, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.Στη Ζάκυνθο (περιοχή Νερατζούλες), το μέτωπο είναιι λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη του νησιού, σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση. λίγα χιλιόμετρα από την πόλη του νησιού, σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση. Επιχειρούν 20 πυροσβέστες με εννέα οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν στη κατάσβεση της πυρκαγιάς ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Έρικσον και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Πετζετέλ.

 

Διαφήμιση