Αρχική Καταστροφές Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη – ΓΓΠΠ: Οι επικίνδυνες περιφέρειες

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη – ΓΓΠΠ: Οι επικίνδυνες περιφέρειες

0
fire5
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Έκτακτη ανακοίνωση, προειδοποιώντας για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς αύριο, Τρίτη, εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ). Υποδεικνύει τις περιφέρειες που κινδυνεύουν περισσότερο (κατηγορία κινδύνου 4):

Περιοχές σε κίνδυνο

Συγκεκριμένα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για τις περιοχές:

• Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων)

• Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Π.Ε. Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας)

• Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Π.Ε. Λέσβου, Π.Ε. Χίου, Π.Ε. Σάμου, Π.Ε. Ικαρίας)

• Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (ΠΕ Αχαΐας, ΠΕ Ηλείας)

• Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορίνθου, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Αρκαδίας, ΠΕ Λακωνίας)

Η ΓΠΠΠ  έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους δήμους των περιοχών. Ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Συστάσεις στους πολίτες

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια. Όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες. Δηλαδή, δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, χρήση υπαίθριων ψησταριών, κάπνισμα μελισσών, ρίψη αναμμένων τσιγάρων κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Πυρκαγιά στη Ρόδο – Υπό έλεγχο

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή της κοινότητας Θολού της δημοτικής ενότητας Πεταλούδων στο νησί της Ρόδου.      

Για την αντιμετώπισή της υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Ρόδου, ομάδων εθελοντών καθώς και πυροσβεστικού αεροπλάνου που πραγματοποίησε ρίψεις νερού. Στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, για να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις ενώ διεξάγεται έρευνα για τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά.

Διαβάστε επίσης:  Μαίνεται η πυρκαγιά στο Άγιο Όρος
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝέο ασφαλιστικό ν/σ: Κατετέθη στη Βουλή – Πώς διαμορφώνεται ο κατώτατος μισθός
Επόμενο άρθροΑντιπυρικά έργα στο Σχινιά: Ο φορέας διαχείρισης απέτυχε – Tι λέει η ΓΓΠΠ