Αρχική Ειδήσεις Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το ετήσιο συνέδριο Γερμανών πρακτόρων DRV

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το ετήσιο συνέδριο Γερμανών πρακτόρων DRV

0
Εικόνα: Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη ΕΟΤ - DRV
Εικόνα: Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη ΕΟΤ - DRV
Διαφήμιση

Η Ελλάδα φέτος, για πρώτη φορά, θα φιλοξενήσει την ετήσια συνάντηση της γερμανικής βιομηχανίας τουρισμού DRV, με πρωτοβουλία του ΕΟΤ.

Ο ΕΟΤ και ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων HATTA/ FedHATTA, σε συνεργασία με τον Γερμανικό Ταξιδιωτικό Σύνδεσμο DRV οργανώνουν από κοινού το συνέδριο, του οποίου οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν από 28 έως 31 Οκτωβρίου στο Costa Navarino της Μεσσηνίας.

Ομολογουμένως, είναι μία σημαντική εξέλιξη για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς πρόκειται για αποτέλεσμα της επιτυχημένης διεκδίκησης της διοργάνωσης από τον ΕΟΤ σε αγαστή συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την  ΑΕGEANAIRLINES, την  ΤΕΜΕΣ A.E., και των ΗΑΤΤΑ/FedHATTA.

Εικόνα: O Πρόεδρος του DRV Dirk Inger ο Γ.Γ. ΕΟΤ Δημητρης Φραγκάκης
Εικόνα: O Πρόεδρος του DRV Dirk Inger ο Γ.Γ. ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης

Η δύναμη της Γερμανίας

Αναμφίβολα, η γερμανική τουριστική αγορά αποτελεί τη μεγαλύτερη «δεξαμενή» επισκεπτών και εσόδων για τον ελληνικό τουρισμό. Ενδεικτικά, το 2019 πραγματοποιήθηκαν 3,7 εκατομμύρια αφίξεις Γερμανών τουριστών, ενώ οι αντίστοιχες εισπράξεις ξεπέρασαν τα 3 δισ. ευρώ. Η διοργάνωση και φιλοξενία του ετήσιου Συνεδρίου DRV από την Ελλάδα, αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία προβολής της χώρας μας σε μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τουριστικές αγορές.

Επιπλέον, θα συμβάλλει δυναμικά στην προβολή του ελληνικού Συνεδριακού Τουρισμού και στην ενδυνάμωση της εικόνας της Ελλάδας, ως τόπου διοργάνωσης Συνεδρίων υψηλών απαιτήσεων με διεθνή απήχηση. Γεγονός που αποτελεί βασικό άξονα της Στρατηγικής του ΕΟΤ για το έτος 2021 .

Το συνέδριο DRV

Το ετήσιο συνέδριο DRV (Σύνδεσμος Γερμανών Τουριστικών Πρακτόρων) αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά γεγονότα παγκοσμίως, με αρκετούς προορισμούς διεθνώς, να λαμβάνουν μέρος ως υποψήφιοι για την φιλοξενία του. Πρόκειται για ένα συνέδριο με μακρά ιστορία, όπου οι συμμετέχοντες θεωρούνται διαμορφωτές γνώμης και προώθησης τουριστικών προορισμών.

Φέτος, αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 450 tour operators, travelagents, εκπρόσωποι εταιρειών διαδικτύου καθώς και τουριστικοί συντάκτες από τα σημαντικότερα Γερμανικά έντυπα, με φυσική παρουσία καθώς και μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων διαδικτυακά λόγω των επιδημιολογικών περιορισμών που έχει επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού. Το συνέδριο θα διοργανωθεί σε υβριδική μορφή, με στόχο τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή και θα πλαισιώνεται από δράσεις  εμπειριών στις γύρω περιοχές, με στόχο να προβληθούν τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του προορισμού.

Ο ΕΟΤ, ως επίσημος κρατικός φορέας, που εκπροσωπεί τον Ελληνικό τουρισμό παγκοσμίως, θα έχει τη δυνατότητα να κεφαλαιοποιήσει το θετικό κλίμα της τουριστικής περιόδου 2021 στην «μετά-covid εποχή» και στοχεύσει στη διατήρηση αλλά και την ανοδική του πορεία στις επερχόμενες τουριστικές περιόδους, στην μεγαλύτερη τουριστική αγορά της Ευρώπης.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου των Γερμανών τουριστικών πρακτόρων θα κληθούν να συμμετάσχουν εκπρόσωποι και άλλων Περιφερειών της χώρας, με πρωτοβουλία της Διοίκησης του ΕΟΤ προκειμένου να προβληθεί συνολικά η Ελλάδα στην Γερμανική αγορά.

Πριν την έναρξη του Συνεδρίου, στο πλαίσιο της διοργάνωσης, προγραμματίζεται εξειδικευμένο ταξίδι εξοικείωσης για κορυφαίους Γερμανούς ταξιδιωτικούς συντάκτες με στόχο να γνωρίσουν την Αθήνα και την ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου, με στόχο την προβολή περισσότερων τουριστικών προορισμών και την ενίσχυση της θετικής εικόνας της χώρας.

“Ψήφος εμπιστοσύνης” για την Ελλάδα

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Δημήτρης Φραγκάκης,  δήλωσε ότι «Η επιλογή της Ελλάδας για την φιλοξενία του ετήσιου συνεδρίου DRV αποτελεί “ψήφο εμπιστοσύνης” για την χώρας μας. Η επίσκεψη επαγγελματιών τουρισμού της Γερμανίας και κορυφαίων τουριστικών  συντακτών, ανοίγει νέες προοπτικές ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας μας, σε μία από τις σημαντικότερες αγορές μας διαχρονικά».

Στη συνέχεια, ευχαρίστησε θερμά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την ΤΕΜΕΣ, την Aegean Airlines και τους HATTA/FedHATTA, καθώς χωρίς την δική τους συμβολή και συνεργασία, δεν θα ήταν δυνατή η επίτευξη αυτής της συμφωνίας και ολοκλήρωσε δίνοντας την ελπίδα για την διεξαγωγή μιας ασφαλούς και επιτυχημένης διοργάνωσης.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑνακοινώθηκαν τα ονόματα 400 προσληφθέντων για την αστυνομία Πανεπιστημίων – Πότε ξεκινούν
Επόμενο άρθροΔιεθνές Συνέδριο Ψυχικής Υγείας – Ζωή Ράπτη: «Μια πανδημία μέσα στην πανδημία» οι ψυχικές διαταραχές