Αρχική Ειδήσεις Ανακοινώθηκαν τα ονόματα 400 προσληφθέντων για την αστυνομία Πανεπιστημίων – Πότε ξεκινούν

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα 400 προσληφθέντων για την αστυνομία Πανεπιστημίων – Πότε ξεκινούν

0
ΕΛ.ΑΣ.
Εικόνα: EUROKINISSI/ ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα τους πίνακες των κατ’ αρχήν πληρούντων τα προσόντα, καθώς και αυτών που δεν τα πληρούν, για πρόσληψη ως ειδικοί φρουροί για τη συγκρότηση Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. ο αριθμός των αιτήσεων για τις 400 θέσεις των αστυνομικών των Πανεπιστημίων ανερχόταν σε 4.967. Οι πίνακες έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ.

Υποβολή ένστασης

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην οικεία προκήρυξη, προβλέπεται δικαίωμα σε όλους τους/ις υποψηφίους/ες να ασκήσουν ένσταση κατά αυτών, ενώπιον του Α.Σ.Ε.Π., μέσα σε αποκλειστική προθεσμία 10 ημερών, που αρχίζει από την επόμενη της ανάρτησής τους. Η διαδικασία υποβολής της ένστασης ορίζεται στην υποπαρ. 1 της παρ. Γ του κεφαλαίου V της υπ’ αριθ. 6000/2/6785-πε ́ από 31-05-2021 προκήρυξης, με ΑΔΑ: ΩΗ5Ζ46ΜΤΛΒ-Σ98.

Στην ένσταση θα πρέπει να αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας του/ης υποψήφιου/ας, ο Α.Μ.Κ.Α., η κατηγορία για την οποία υπέβαλε αίτηση συμμετοχής, καθώς και η Διεύθυνση Αστυνομίας, σε υφιστάμενο Αστυνομικό Τμήμα της οποίας υπέβαλε αίτηση συμμετοχή.

Διαδικασία εκπαίδευσης

Στη συνέχεια, θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ και τον Οκτώβριο οι νεοπροσληφθέντες θα εισαχθούν στις αστυνομικές σχολές για την βασική τους εκπαίδευση, η οποία θα έχει διάρκεια τριών μηνών. Η τοποθέτησή τους στα πανεπιστήμια θα συνοδεύεται από πεπειραμένους αστυνομικούς.

Άοπλοι οι αστυνομικοί στα Πανεπιστήμια

Οι αστυνομικοί των πανεπιστημίων θα υπάγονται στην ΕΛ.ΑΣ. και θα συνεργάζονται με τον πρύτανη και τον αντιπρύτανη του εκάστοτε ΑΕΙ. Τα τμήματα του νέου σώματος θα έχουν έδρα εσωτερικά των πανεπιστημίων, ενώ τα μέλη του θα έχουν πλήρη προανακριτικά καθήκοντα, δυνατότητα συλλήψεων και σχηματισμό δικογραφιών.

Η στολή τους θα είναι διαφορετικού χρωματισμού, θα είναι άοπλοι και θα φέρουν αμυντικό εξοπλισμό (γκλομπ, χειροπέδες). Θα απασχολούνται 200 άτομα ανά βάρδια, με ιδιαίτερη έμφαση στα πέντε Α.Ε.Ι. με τη μεγαλύτερη ανάγκη (ΟΠΑ, ΕΜΠ, ΕΚΠΑ, ΑΠΘ, Πάτρα).

Σύμφωνα με πληροφορίες, διοικητής της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, θα τοποθετηθεί Αστυνομικός Διευθυντής που προέρχεται από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Πηγή: iefimerida.gr

Διαφήμιση