Αρχική Περιβάλλον Έρχεται νέος καύσωνας με 40αρια- Ποιες περιοχές θα πλήξει

Έρχεται νέος καύσωνας με 40αρια- Ποιες περιοχές θα πλήξει

0
καλοκαίρι καύσωνας
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ένα νέο κύμα ζέστης θα χτυπήσει ξανά τη χώρα μας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook, «εντονότερο αλλά και παρατεταμένο φαίνεται να είναι το κύμα ζέστης (όπου τοπικά θα έχει και τα χαρακτηριστικά καύσωνα) από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας!».

«Για να υπολογίστε χοντρικά τις θερμοκρασίες στην περιοχή σας (καθώς θα υπάρξουν περιοχές όπου το μελτέμι θα “συγκρατήσει” αρκετά τον υδράργυρο συγκριτικά με άλλες περιοχές) διαβάστε προσεκτικά τις λεπτομέρειες στο μετεόγραμμα, ενώ για οτιδήποτε νεότερο θα υπάρξουν αναφορές μέσα από τη σελίδα μου εδώ στο Facebook!» καταλήγει.

Ο καιρός τη Δευτέρα 26 Ιουλίου

Γενικά αίθριος καιρός. Παροδικές νεφώσεις στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Ηπείρου.
Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι ασθενείς και από το μεσημέρι στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 35 με 36 και τοπικά στα δυτικά τους 37 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου τους 34, του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 32 με 33, ενώ στις Κυκλάδες και την Κρήτη δεν θα ξεπεράσει τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού τις επόμενες μέρες

Τρίτη 27-07-2021 και Τετάρτη 28-07-2021
Γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο σχεδόν σε όλη τη χώρα και την Τετάρτη θα φτάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 39 με 41 βαθμούς Κελσίου.

Πέμπτη 29-07-2021
Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα, κυρίως στα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά.

Διαφήμιση