Αρχική Ειδήσεις Αλόννησος: Σκότωσαν με ψαροντούφεκο τη φώκια «μασκότ» του νησιού

Αλόννησος: Σκότωσαν με ψαροντούφεκο τη φώκια «μασκότ» του νησιού

0
fwkia alonnisos ape
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σύμφωνα με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση για την προστασία της Μεσογειακής Φώκιας “MOm” η νεαρή αρσενική μεσογειακή φώκια χτυπήθηκε από ψαροντούφεκο με καμάκι μεγάλου διαμετρήματος.

Το Σάββατο βρέθηκε νεκρή, έχοντας κατάσαρκα μία βέργα από ψαροντούφεκο η διάσημη φώκια «μασκότ» της Αλοννήσου, γνωστή ως «Κωστής», ο οποίος είχε γίνει ιδιαίτερα αγαπητός από μικρούς και μεγάλους για την κοινωνικότητά του. Στην περιοχή ήδη έχει γίνει κινητοποίηση για τον εντοπισμό του δράστη, καθώς αγανάκτηση και οργή έχει προκαλέσει το συμβάν.

Η Οργάνωση “MOm” σε δημοσίευσή της υπογραμμίζει ότι αυτός που προέβη στην αποτρόπαια πράξη προφανώς δεν έχει το ελάχιστο θάρρος να εμφανιστεί και να αναλάβει την ευθύνη της ανοησίας του.

Και επισημαίνει: «Για αυτό και καθώς η συγκεκριμένη πράξη εκτός από ανήθικη είναι και κακουργηματική, καλούμε: Τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν άμεσα δράση ώστε να βρεθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι ένοχοι. Όποιον πολίτη γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό με το συγκεκριμένο αποτρόπαιο γεγονός να το γνωστοποιήσει άμεσα στις λιμενικές αρχές». Τέλος, η “MOm” προχωράει από την πλευρά της σε κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΈρχεται νέος καύσωνας με 40αρια- Ποιες περιοχές θα πλήξει
Επόμενο άρθροΔιεθνής Ημέρα για την προστασία των Μαγκρόβιων Οικοσυστημάτων