Αρχική Διάστημα Διαστημικό ραντάρ στη Μ. Βρετανία θέλουν οι ΗΠΑ για (εξω)γήινους αντιπάλους

Διαστημικό ραντάρ στη Μ. Βρετανία θέλουν οι ΗΠΑ για (εξω)γήινους αντιπάλους

0
EARTH NASA
Εικόνα: NASA
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Διαστημικό ραντάρ στη Μ. Βρετανία θέλουν οι ΗΠΑ, προκειμένου να εντοπίζουν και να παρατηρούν αντιπάλους γήινους και εξωγήινους. Συγκεκριμένα, ο αμερικανικός στρατός θέλει να δημιουργήσει ένα ισχυρό νέο σύστημα ραντάρ στο Ηνωμένο Βασίλειο για την παρακολούθηση στόχων έως και 22.000 μίλια μακριά. Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι οι συζητήσεις με τους Αμερικανούς ήταν «θετικές» και εξετάζονται ορισμένες τοποθεσίες. Σήμερα οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν στη Βρετανία ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για την ανίχνευση βαλλιστικών πυραύλων στο διάστημα. Η εγκατάσταση βρίσκεται στο βόρειο Γιορκσάιρ.

Department of the Air Force News

Διαστημικοί… κομάντο

Η US Space Force αναπτύσσει ένα παγκόσμιο σύστημα για την παρακολούθηση αντικειμένων στο βαθύ διάστημα. Την ίδια στιγμή πυκνώνουν οι ανησυχίες για μία νέα κούρσα όπλων, που αυτήν τη φορά προορίζονται για το διάστημα. ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο προειδοποίησαν ότι η Κίνα και η Ρωσία αναπτύσσουν ήδη όπλα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη λήψη δορυφόρου. Ο επικεφαλής της RAF, ο αρχηγός των αερομεταφορέων Sir Michael Wigston, βρίσκεται στις ΗΠΑ για συνομιλίες με τους Αμερικανούς. Ανέφερε, μάλιστα, ότι οι Βρετανοί “ενδιαφέρονται πολύ” για το έργο. “Θα μας επιτρέψει να σχηματίσουμε μια καλή εικόνα για το τι συμβαίνει. Και, εάν είναι απαραίτητο, να είμαστε έτοιμοι να προστατεύσουμε τα κρίσιμα συμφέροντά μας στο διάστημα”, δήλωσε στο  BBC Radio 4 Today.

Αμερικανοβρετανική συμμαχία Vs Ρωσοκινεζικής

«Βλέπουμε δραστηριότητα από χώρες όπως η Κίνα και η Ρωσία, η οποία, φυσικά, προκαλεί ανησυχία. Είναι απερίσκεπτη δραστηριότητα, η ανάπτυξη και δοκιμή συστημάτων που μοιάζουν με όπλα στο διάστημα. Για αυτό οποιοδήποτε σύστημα, όπως το ραντάρ, είναι εξαιρετικά σημαντικό για εμάς” επεσήμανε.

Από το…σκοτάδι στο φως

Το αμερικανοβρετανικό ραντάρ ονομάζεται  Deep Space Advanced Radar Capability (DARC). Αρτικόλεξο που στα ελληνικά σημαίνει σκοτάδι. Αυτό το… σκοτάδι οι Αμερικανοί εκτιμούν ότι θα ρίξει άπλετο φως στις διαστημικές δραστηριότητες των αντιπάλων τους. Για τη λειτουργία του θα απαιτήσει τρεις διεθνείς σταθμούς. Πιθανές τοποθεσίες θεωρούνται ήδη Ηνωμένο Βασίλειο,  ΗΠΑ και Αυστραλία. Οι σταθμοί, που καλύπτουν περίπου ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο, θα φιλοξενούν μια σειρά από μεγάλα πιάτα ραντάρ, γνωστά ως παραβολική κεραία, διαμέτρου 15 μέτρων το καθένα.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροKυπριακό: Πληθαίνουν οι φωνές για ουσιαστικές κυρώσεις στην Τουρκία – Παρέμβαση ΗΠΑ, Ρωσίας, Ισραήλ
Επόμενο άρθροΈκτακτο: Έντονη φωτιά στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης (Βίντεο)