Αρχική Αφιερώματα Διαγωνισμός: Κερδίστε το βιβλίο “Περί Μοναξιάς” του Αντώνη Κοντάκη (Εκδόσεις Νίκας)

Διαγωνισμός: Κερδίστε το βιβλίο “Περί Μοναξιάς” του Αντώνη Κοντάκη (Εκδόσεις Νίκας)

0
ecozen diagonismos
Διαφήμιση
Ενημέρωση:
Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε επιτυχώς!
Ο νικητής του διαγωνισμού είναι:
Η κυρία Κανιώτη Ολυμπία!! 
Συγχαρητήρια!!

♦ ♦ ♦ ♦ ♦

 

Το ecozen.gr και οι Εκδόσεις Νίκας προσφέρουν στους αναγνώστες τη δυνατότητα να κερδίσουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου “Περί Μοναξιάς” του Αντώνη Κοντάκη.

ΚΟΝΤΑΚΗΣ εξωφΜία συλλογή διηγημάτων δέκα ιστοριών με πολλά τα γράμματα που πληγώνουν. Το «Μ» της μοναξιάς, όμως, φοράει κορόνα, γι’ αυτό κι επικρατεί πάνω σε κάθε δυσάρεστο συναίσθημα. Μοναξιά του καμπούρη που ικετεύει για ένα ζεστό βλέμμα αποδοχής. Μοναξιά του άνδρα που περιμένει το ραντεβού του με την πόρνη, για να βρει κάπου να μιλήσει. Μοναξιά της μάνας που δε θα ακούσει ποτέ το όνομά της από το παιδί της. Μοναξιά των ανθρώπων… Μιλώντας «Περί Μοναξιάς», ο Αντώνης Κοντάκης πλάθει με μοναδικό τρόπο δέκα ιστορίες. Η αλήθεια της ζωής των ηρώων χτυπά κατάστηθα τον αναγνώστη και τον βοηθά να συνειδητοποιήσει μια από τις μεγαλύτερες αλήθειες: Είναι αληθινά δύσκολη η ζωή αν δεν έχεις ένα χέρι να σε κρατάει στα σκοτάδια;

Όροι συμμετοχής

Ο διαγωνισμός αρχίζει την Παρασκευή 23 Ιουλίου και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021. Στην κλήρωση θα λάβουν μέρος όσοι ακολουθήσουν τρία απλά βήματα και συμφωνήσουν με τους όρους του διαγωνισμού.

Για να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό του Ecozen θα πρέπει:

  • Να κάνετε like στις σελίδες: Εκδόσεις Νίκας, Antonis Kontakis και Ecozen.gr.
  • Έπειτα πατήστε εδώ για να κάνετε share το διαγωνισμό μας.
  • Τέλος, συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα αναφέροντας το όνομά σας για να λάβετε μέρος στη κλήρωση, καθώς και ένα email επικοινωνίας για να έρθουμε σε επαφή με τον νικητή.

[forminator_form id=”143144″]

Ο τυχερός αναγνώστης που θα κερδίσει το βιβλίο θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει και τα τρία βήματα ώστε να ενταχθεί στην κλήρωση.

Γνωρίστε το συγγραφέα

ΚΟΝΤΑΚΗΣΑΝΤΩΝΗΣ2
Εικόνα: Ο συγγραφέας Αντώνης Κοντάκης

Θεματικός άξονας του βιβλίου σας, κ. Κοντάκη, είναι η μοναξιά. Γιατί σας συγκίνησε ιδιαίτερα αυτή η πτυχή; Εκτιμάτε ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στη ζωή των ανθρώπων; Ο εγκλεισμός, λόγω της πανδημίας πόσο ανέδειξε το πρόβλημα; Πόσο μπορεί ένας άνθρωπος να “ξορκίσει’ εν τέλει τη μοναξιά του;

Αφορμή για τη συγγραφή των διηγημάτων ήταν η ίδια η καθημερινότητα μου. Η επαφή με τους ανθρώπους γύρω μου, καθώς και τα ερεθίσματα που εισέπραττα από την κοινωνία. Μέσω της ενημέρωσης ή της παρατήρησης μού ανέδειξαν το μέγεθος του προβλήματος. Υπήρχε παντού αιωρούμενο ένα εξομολογούμενο ή ανομολόγητο αίσθημα μοναξιάς. Την περίοδο της πανδημίας είναι δεδομένο πως αυτό το αίσθημα γιγαντώθηκε επικίνδυνα. Πίστεψα λοιπόν ότι θα ήταν ωφέλιμο να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο ζήτημα και να το φέρω στην επιφάνεια με όλη του την τραχύτητα. Ο απόλυτος στόχος του βιβλίου είναι να κατανοήσουμε τη μοναξιά και να αντιληφθούμε πως, για κάποιους ανθρώπους, το δεδομένο είναι ζητούμενο. Να αντιληφθούμε πως αξίζει τότε να απλώσουμε ένα χέρι συμπαράστασης. Θεωρώ ότι αυτό το μοίρασμα χαράς και πόνου, είναι που μας κάνει ανθρώπους και μπορεί πραγματικά να περιχαρακώσει τα όρια της μοναξιάς.  

  • Η επαφή σας, λόγω επαγγέλματος, με τα παιδιά και τους γονείς τους σας επηρεάζει συγγραφικά;

Δε θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Το είδος της τέχνης, το οποίο με μαγεύει, οφείλει να έχει μια ανθρωποκεντρική χροιά. Και σε προσωπικό επίπεδο επομένως, με ενδιαφέρει να ασχολούμαι με τον ίδιο τον άνθρωπο, τα αισθήματα του, τις σκέψεις και τις πράξεις του. Όταν λοιπόν καθημερινά αντικρίζω το μεγαλείο, την ψυχική και σωματική δύναμη δε θα μπορούσαν αυτές οι εμπειρίες να μην περάσουν αποτυπωμένες στο χαρτί. Είτε ως φόρος τιμής είτε ως αποτίμηση μιας πραγματικότητας, αόριστης ή και ανύπαρκτης για πολλούς από εμάς. Αυτή η συναισθηματική περηφάνια για όλους τους ήρωες μιας κρυμμένης καθημερινότητας είναι και ο λόγος που τα συγγραφικά έσοδα θα προσφερθούν στο Ορφανοτροφείο Θηλέων Θεσσαλονίκης “H Μέλισσα”. 

  • Kαταπιάνεστε με το διήγημα. Γιατί επιλέξατε αυτό το είδος γραπτού λόγο;

Το γεγονός ότι το πρώτο βιβλίο μου που εκδόθηκε ήταν μία συλλογή διηγημάτων είναι καθαρά συμπτωματικό. Κάποια διηγήματα του “Περί Μοναξιάς” ήταν γραμμένα σε προγενέστερη χρονική περίοδο – περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να έρθουν στην επιφάνεια. Επομένως ήταν ευκολότερο να συμπληρωθούν νέες ιστορίες και να προκύψει πιο άμεσα το τελικό αποτέλεσμα. Στον υπολογιστή μου και σε διάφορα τετράδια, έχω έναν μεγάλο αριθμό ποιημάτων και αρκετές ιδέες . Θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν μέσω μιας μυθιστορηματικής λογικής. Κάθε είδος έχει τις δικές του δυσκολίες και τη δική του μαγεία. Μέσα σε αυτό το ταξίδι της συγγραφής, επιθυμία μου είναι να γνωρίσω τα όρια και την ομορφιά του γραπτού λόγου, στην ολότητά του.

  • Πώς οραματίζεστε το επόμενο λογοτεχνικό σας βήμα;

Έχουμε κάνει κάποιες διερευνητικές συζητήσεις με τη συγγραφέα, επιμελήτρια και, κυρίως φίλη μου, Στεύη Τσούτση για το επόμενο λογοτεχνικό βήμα, το οποίο σε ένα μεγάλο ποσοστό είναι έτοιμο. Αναφέρομαι σε μια καινούργια συλλογή διηγημάτων με έναν θεματικό άξονα-έκπληξη, ο οποίος και πάλι θα αγγίζει και θα διεισδύει στην ανθρώπινη συναισθηματικότητα. Το ανάφερα και παραπάνω, ο άνθρωπος -οφείλουμε- να είναι στο επίκεντρο. Επιπρόσθετα, υπάρχουν ιδέες για ένα μυθιστόρημα, καθώς και για μια νουβέλα που θα απευθύνεται σε ενήλικες και εφήβους. Όλα αυτά θα εξεταστούν σε συνεργασία με τον Εκδοτικό Οίκο Νίκας, τον οποίο θέλω να ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη και γιατί  μετέτρεψαν ένα όνειρό μου σε πραγματικότητα.

Διαφήμιση