Αρχική Special Topics Χάρης Θεοχάρης: Αισιόδοξα τα μηνύματα για τον τουρισμό

Χάρης Θεοχάρης: Αισιόδοξα τα μηνύματα για τον τουρισμό

0
greekislands5
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Την αισιοδοξία του για την πορεία του τουρισμού, βάσει των έως τώρα μηνυμάτων, εξέφρασε ο Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1.

“Πάμε πολύ καλά”

Ο υπουργός Τουρισμού για την τουριστική κίνηση επεσήμανε πως, δεδομένων των συνθηκών, η χώρα μας πηγαίνει πάρα πολύ καλά. “Για παράδειγμα το Ηράκλειο. Μία πόλη που υποδέχεται πολύ κόσμο κάθε καλοκαίρ. Φέτος, μέχρι στιγμής, χωρίς ουσιαστικά τους Ρώσους και χωρίς πρακτικά τους Βρετανούς, έφτασε ήδη στο 83% των αφίξεων του 2019” εξήγησε. Συνολικά στα περιφερειακά μας αεροδρόμια μέχρι τώρα είμαστε περίπου στο 55% – 60% του 2019. Στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» τις τελευταίες ημέρες έχουμε «αγγίξει» και το 65% του 2019 σε αφίξεις. “Άρα τα στοιχεία για την ώρα είναι ενθαρρυντικά”

«Τουρισμός Για Όλους»

Για το Πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους» ανέφερε ότι υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση. “Ο εσωτερικός τουρισμός συμπληρώνει τον τουρισμό που προέρχεται από το εξωτερικό. Εμείς θέλουμε και ο κόσμος να έχει τη δυνατότητα να πάει διακοπές φθηνά. Οι τουριστικές επιχειρήσεις να μπορέσουν να λειτουργήσουν. Ήδη δώσαμε μία παράταση υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα μέχρι σήμερα. Θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο να δοθεί επιπλέον παράταση αν συνεχιστεί η μεγάλη ζήτηση” ανέφερε.

Αύξηση κρουσμάτων

Σε κάθε περίπτωση η αύξηση των κρουσμάτων είναι μία διαδικασία η οποία πρέπει να παρακολουθείται στενά. “Κάθε δύο ημέρες πραγματοποιούμε συσκέψεις για να παρακολουθούμε ακριβώς αυτούς τους αριθμούς και το τι συμβαίνει. Θα λάβουμε όποια μέτρα χρειαστούν” επεσήμανε. “Ελπίζω ότι οι εκκλήσεις μας για εμβολιασμό να ακούγονται. Τα εμβόλια είναι η μόνη λύση και πρέπει όλοι μας να εμβολιαστούμε άμεσα” συμπλήρωσε.

Προβλέψεις

“Ο λόγος που δεν κάνω προβλέψεις δεν είναι μόνο ότι πραγματικά φέτος αυτό είναι πολύ δύσκολο. Θα φέρω το παράδειγμα που ανέφερα και στο συνέδριο του «Economist» προ ημερών. Μιλούσα με ένα μεγάλο ξενοδοχείο στην Κω και μου είπαν ότι από τα 1.000 δωμάτια που διαθέτει δεν έχει τώρα ούτε ένα ελεύθερο. Δεν ξέρουν, όμως, από τις 10 Αυγούστου και μετά πώς θα κινηθούν οι κρατήσεις” ανέφερε ο υπουργός. “Το κυριότερο ζήτημα, όμως, είναι ότι η εικόνα της χώρας μας έχει βελτιωθεί απίστευτα. Έρχεται πολύς κόσμος στη χώρα μας. Η χώρα μας είναι επιθυμητή ξανά. Όλος ο κόσμος -διάσημοι και μη- θέλουν να έρθουν εδώ. Πρέπει να μείνουμε στην ποιότητα”.

Χειμερινός τουρισμός – Εποχικά εργαζόμενοι

Για το σχεδιασμό όσον αφορά στις επιχειρήσεις χειμερινού τουρισμού και στους εποχικά εργαζόμενους ανέφερε ότι “θα συνεχίσουμε με τα ίδια αντανακλαστικά. Οι ξενοδόχοι μας λένε πως δεν βρίσκουν προσωπικό να εργαστεί στις επιχειρήσεις τους.  Θα είμαστε κοντά και στις επιχειρήσεις και στους εργαζόμενους” υποσχέθηκε.

 

Διαφήμιση