Αρχική Μεταφορές Yδατοδρόμια: Στην τελική ευθεία για Χαλκίδα, Αιδηψό, Κύμη, Κάρυστο και Αλιβέρι

Yδατοδρόμια: Στην τελική ευθεία για Χαλκίδα, Αιδηψό, Κύμη, Κάρυστο και Αλιβέρι

0
Υδατοδρόμια
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Έτοιμοι προς αδειοδότηση είναι οι φάκελοι των για τα υδατοδρόμια σε Χαλκίδα, Αιδηψό, Κύμη, Κάρυστο και Αλιβέρι. Η Εύβοια βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, διεκδικώντας την άδεια που για πέντε υδατοδρόμια.

Σύμπραξη

Έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες διαδικασίες από την ένωση των εταιρειών Hellenic Seaplanes και Ελληνικά Υδατοδρόμια που έχουν αναλάβει την αδειοδότηση των έργων. Καθώς και του Οργανισμού Λιμένος Ευβοίας. Που ανέθεσε στη σύμπραξη των εταιρειών την ίδρυση των υδατοδρομίων της Χαλκίδας, της Αιδηψού, της Κύμης, της Καρύστου καθώς και του Αλιβερίου.

Πλήρεις φάκελοι

Οι τεχνικοί φάκελοι των υδατοδρομίων κατατέθηκαν πλήρως επικαιροποιημένοι και σύμφωνοι με το νέο νόμο στο αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών. Η υλοποίηση του project των υδατοδρομίων στο νησί, είναι αποτέλεσμα της καλής συνεργασίας που αναπτύχθηκε μεταξύ της ένωσης και της λιμενικής αρχής. Φέρει τη σφραγίδα του προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Ευβοίας, Σπυρίδωνος Γεροντίτη. Βάσει του πλάνου που αφορά στο έργο, καθένα από τα υδατοδρόμια της Εύβοιας προβλέπεται να περιλαμβάνει χερσαίες εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης επιβατών και αποσκευών. Καθώς και πλωτές εγκαταστάσεις για τον ελλιμενισμό των υδροπλάνων.

Κεντρικό Υδατοδρόμιο

Το Κεντρικό Υδατοδρόμιο θα βρίσκεται στη Χαλκίδα, στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου (εκτάσεως 7.500 τ.μ.). Τα Περιφερειακά Υδατοδρόμια (εκτάσεως 150 τ.μ. το καθένα) στα Λουτρά Αιδηψού, την Κύμη, την Κάρυστο και τον Κάραβο Αλιβερίου. Θα κατασκευαστούν ταυτόχρονα, στην περιοχή του κεντρικού λιμένος της κάθε πόλης.

Σχέδιο πτήσεων από και προς Εύβοια

Η Hellenic Seaplanes ξεκινάει τη χάραξη του σχεδίου πτήσεων της με υδροπλάνα από και προς την Εύβοια. Προβλέπεται η δημιουργία δρομολογίων που θα εξυπηρετούν σε πρώτη φάση τη διασύνδεση υδατοδρομίου Βόλου με αυτά της Εύβοιας και των Σποράδων. Αργότερα θα γίνονται πτήσεις από τα υδατοδρόμια της Εύβοιας προς την Αττική και στις Κυκλάδες.

Θαλάσσιος και εναλλακτικός τουρισμός

Με τα υδροπλάνα προωθείται ο θαλάσσιος τουρισμός και εναλλακτικά είδη τουρισμού. Η εταιρεία εξετάζει τη δημιουργία περιηγητικών πτήσεων πάνω από προορισμούς ιδιαίτερου κάλους. Όπως τα Λιχαδονήσια, που θα αποτελούν μέρος ενός τουριστικού πακέτου που θα σχηματιστεί με συνεργαζόμενες τουριστικές εταιρείες.  Για την αδειοδότηση των πέντε υδατοδρομίων, ο  κ. Γεροντίτης Σπυρίδων ανέφερε ότι ευελπιστεί “σύντομα το έργο να μπει στην τελική ευθεία. Και εντός των πρώτων μηνών του 2022 να πραγματοποιηθούν οι πρώτες πτήσεις»

Διαφήμιση