Αρχική Καταστροφές WWF: Σήμερα η προβολή της ταινίας «Το Τρίγωνο της Φωτιάς»

WWF: Σήμερα η προβολή της ταινίας «Το Τρίγωνο της Φωτιάς»

0
ντοκιμαντέρ WWF
Διαφήμιση

Ένα ντοκιμαντέρ για τα αίτια που οδήγησαν στις καταστροφικές πυρκαγιές της Πελοποννήσου το 2007.

Τρεις είναι οι παράγοντες που πρέπει να συντρέχουν ώστε να προκληθεί μία πυρκαγιά: καύσιμη ύλη, οξυγόνο και θερμότητα-αυτό που ονομάζουμε «Τρίγωνο της φωτιάς».

Τον Αύγουστο του 2007, η Ελλάδα θα βιώσει μία από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές της ιστορίας της. Το ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Νίκου Νταγιαντά στηρίζεται στην δύναμη των προσωπικών μαρτυριών για το τι πραγματικά συνέβη. Άνθρωποι της «πρώτης γραμμής»  (δασικοί υπάλληλοι, πυροσβέστες, εθελοντές, επιστήμονες), αφηγούνται τις δύσκολες στιγμές που έζησαν στις μεγαπυρκαγιές.

«Το Τρίγωνο της Φωτιάς», ένα διαχρονικά επίκαιρο ντοκιμαντέρ, ερευνά και καταγράφει τα αίτια που οδήγησαν στις καταστροφικές πυρκαγιές της Πελοποννήσου το 2007, ενώ παράλληλα μας μεταφέρει στη θλιβερή πραγματικότητα εκείνων των ημερών. Παρουσιάζονται μαρτυρίες όσων βρέθηκαν στο μέτωπο των καταστροφών, καθώς και απόψεις ειδικών και επιστημόνων που κάνουν τον απολογισμό των πυρκαγιών.

Το βασικό συμπέρασμα, δεν είναι άλλο από την άμεση ανάγκη συνολικής αναδιοργάνωσης του συστήματος δασοπροστασίας της χώρας.

Μετά από 14 χρόνια, δεν έχουμε ακόμα αφομοιώσει τα μαθήματα που μας δίδαξε αυτή η καταστροφή και επιμένουμε μονοδιάστατα στην καταστολή. Θα αφήσουμε την ιστορία να επαναληφθεί;

Σήμερα στις 19:00, πατώντας ΕΔΩ μπορείτε να δείτε την ταινία σε live προβολή.

Μία συμπαραγωγή του WWF Ελλάς, της εταιρείας παραγωγής «Άνεμον» και του ΣΚΑΪ.

Διαφήμιση