Αρχική Διάστημα UFO: Γιατί ανησυχούν Αμερικανοί πιλότοι – Τι λέει έκθεση των ΗΠΑ

UFO: Γιατί ανησυχούν Αμερικανοί πιλότοι – Τι λέει έκθεση των ΗΠΑ

0
UFO
Εικόνα: UNSPLASH/Albert Antony
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Βγαλμένα από σενάρια επιστημονικής φαντασίας ή όχι, τα UFO ανέκαθεν εξάπτουν το μυαλό. Αμερικανοί πιλότοι ανησυχούν για τα Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Ανιτκείμενα που κατά καιρούς συναντούν. Η αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε μυστική έρευνα ετών. Τι λέει αυτή η έκθεση στα συμπεράσματά της;

Καταγεγραμμένα περιστατικά

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας The New York Times, δεν εντοπίστηκαν ικανοποιητικά στοιχεία. Αυτό δεν αποκλείει, βεβαίως, την πιθανότητα ύπαρξης UFO. Ωστόσο δεν τεκμαίρεται από τα συλλεχθέντα στοιχεία ότι τα άγνωστα εναέρια φαινόμενα είναι απαραιτήτως και διαστημόπλοια εξωγήινης προέλευσης. Στην έρευνα γίνεται, όμως, αποδεκτό ότι υπάρχει ανησυχία στους Αμερικανούς πιλότους. Πολλοί εξ αυτών έχουν καταγράψει τα τελευταία χρόνια τέτοιου είδους… συναντήσεις. Μόλις ένα χρόνο πριν είχαν διαρρεύσει και σχετικά βίντεο. Για αυτό και δεν τίθενται σε αμφισβήτηση οι μαρτυρίες των πιλότων. Αλλά και από την άλλη πλευρά δεν δίδονται πειστικές εξηγήσεις περί της προέλευσης των εν λόγω φαινομένων, Αυτό επισημαίνουν στην έκθεσή τους οι Αμερικανοί αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών.  

Δεκατρία χρόνια ερευνών

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ συγκεντρώνει και επεξεργάζεται το εν λόγω υλικό για περισσότερο από δεκατρία χρόνια. Ένα από τα σενάρια-απαντήσεις που επεξεργάζονται είναι μήπως τα φαινόμενα αυτά αφορούν σε ξένους στρατούς. Tο αμερικανικό Πεντάγωνο εξετάζει ενδελεχώς και αυτό το ενδεχόμενο, χωρίς δημοσιότητα εννοείται.

ufo2
Εικόνα: UNSPLASH/Vincentiu Solomon

Σύμφωνα με τους NYT, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν καταλήξει στο συμπεράσματα πως κάποια εξ αυτών των φαινομένων πιθανόν να οφείλονται σε πειραματική τεχνολογία. Αναφέρονται σαφώς σε διαστημική τεχνολογία που μπορεί να έχει αναπτυχθεί από μεγάλες χώρες-παίκτες όπως η Ρωσία και η Κίνα. Εξάλλου και κατά τα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου τα επιτελεία των τότε υπερδυνάμεων ΗΠΑ και ΕΣΣΔ επιδίδονταν σε αντίστοιχα… σπορ.

Διαστημική αντικατασκοπία

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς και τις πηγές τους εντός του ρωσικού εδάφους, η Ρωσία έχει εξελίξει κατά πολύ την υπερηχητική τεχνολογία. Η πλευρά Πούτιν εκτιμά ότι με αυτόν τον τρόπο μπορεί να αποφύγει τον εντοπισμό από τα αμερικανικά αμυντικά πυραυλικά συστήματα.

Δεν είναι μόνον η Ρωσία στο παιχνίδι. Η διαστηιμική αντικατασκοπία δίδει πληροφόρηση για εκπόνηση αντίστοιχων προγραμμάτων και από την Κίνα. Η έρευνα επισημαίνει ότι εάν δεν πρόκειται περί UFO, τότε αυτό που είδαν οι Αμερικανοί πιλότοι δείχνει την υπεροχή Ρωσίας και Κίνας έναντι της αμερικανικής διαστημικής τεχνολογίας.

Οι πιλότοι δεν εφησυχάζουν

Η μη σαφής τοποθέτηση περί της προέλευσης των άγνωστων ιπτάμενων αντικειμένων ουδόλως έχει καθησυχάσει τους Αμερικανούς πιλότους. Το καλοκαίρι του 2014, υπενθυμίζουν, παρατήρησαν ένα περιστρεφόμενο αντικείμενο το οποίο κινείτο ενάντια στον άνεμο. Με καθημερινές εμφανίσεις! Από το 2014

ufo3
Εικόνα: UNSPLASH/Nick Owuor (astro.nic.visuals)(

(καλοκαίρι) έως και το 2015 (άνοιξη)  πάνω από την Ανατολική Ακτή.  Οι πιλότοι του Ναυτικού κατέθεσαν ότι τα αντικείμενα δεν είχαν ορατό κινητήρα ή καυσαέρια υπερύθρων. Και ότι μπορούσαν να φτάσουν τα 30.000 πόδια, αναπτύσσοντας υπερηχητική ταχύτητα.

Προσωπική μαρτυρία

Συνολικά στην έρευνα εξετάστηκαν περισσότερες από 120 μαρτυρίες θέασης από πιλότους τέτοιων φαινομένων. Ο υπολοχαγός Ράιαν Γκρέιβς, πιλότος F/A-18 Super Hornet υπηρετούσε στο Ναυτικό επί μία δεκαετία. Σε συνέντευξή του στους NYT, ανέφερε: «Αυτά τα αντικείμενα ήταν εκεί συνέχεια». «12 ώρες στον αέρα είναι 11 ώρες περισσότερο από ό, τι θα περίμενε κανείς!».

Στα τέλη του 2014, ένας Αμερικανός πιλότος σχεδόν συγκρούστηκε με ένα από αυτά τα αντικείμενα. Είχε καταθέσει επίσημη αναφορά για το συμβάν. Μερικά από τα περιστατικά καταγράφηκαν σε βίντεο. Το πρόγραμμα είχε ξεκινήσει από το Χάρι Ριντ, επικεφαλής της Γερουσίας και εκλεγμένου στη Νεβάδα με τους Δημοκρατικούς.

Διαφήμιση