Αρχική Ενέργεια Τρίμηνη παράταση για Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

Τρίμηνη παράταση για Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

0
CARELECTRIC
Εικόνα: UNSPLASH/CHUTTERSNAP
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Τρίμηνη παράταση για την υποχρεωτική εκπόνηση Σχεδίων Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) δίδει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Συγκεκριμένα, με απόφαση που υπογράφει ο υφυπουργός, Νίκος Ταγαράς, οι δήμοι λαμβάνουν παράταση τριών μηνών για την εκπόνηση των ΣΦΗΟ. Δηλαδή, έχουν περιθώριο έως και την 30ή Σεπτεμβρίου 2021.

Κείμενη νομοθεσία

Υπενθυμίζεται ότι προς εξυπηρέτηση τόσο των καταναλωτών, όσο και των τοπικών αρχών, με το νόμο 4710/2020 προβλέφθηκε η κατάρτιση Σχεδίων Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) σε επίπεδο δήμων. Τα εν λόγω σχέδια χρηματοδοτούνται από το σχετικό Πρόγραμμα του εποπτευόμενου φορέα του υπουργείου, Πράσινο Ταμείο. Η σχετική πρόσκληση άνοιξε στις 23 Νοεμβρίου 2020 και οι ενταγμένοι δήμοι ανήλθαν σε 254. 

 Στατιστικά στοιχεία έως σήμερα

Έως σήμερα στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί 254 δήμοι. Τη διαδικασία, ωστόσο, έχουν ενεργοποιήσει λιγότεροι των ενταγμένων, δηλαδή 153. Εξ αυτών σύμβαση έχουν υπογράψει μόλις 22.. Σε κατακύρωση του διαγωνισμού έχουν προβεί 8. Στην ολοκλήρωση της διαδικασίας διακήρυξης βρίσκονται 73, ενώ 50 δήμοι έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία δημοσιότητας αιτήματος.

Διαφήμιση