Αρχική Περιβάλλον Θεαματικό γεγονός: Την Πέμπτη η πρώτη έκλειψη του 2021

Θεαματικό γεγονός: Την Πέμπτη η πρώτη έκλειψη του 2021

0
Έκλειψη ηλίου
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Απομένει μια μέρα για μια θεαματική ουράνια παράσταση για πολλούς σε όλη τη Βόρεια Αμερική, τον Ατλαντικό, την Ευρώπη και την Ασία. Η πρώτη ηλιακή έκλειψη του 2021 θα συμβεί αύριο, Πέμπτη 10 Ιουνίου.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται μια σπάνια έκλειψη του δακτυλιοειδούς ηλιακού, γνωστή ως έκλειψη του δακτυλίου της φωτιάς.

Αυτή την εβδομάδα, η Σελήνη μπαίνει στην ελλειπτική τροχιά της Γης, με αποτέλεσμα να προκύπτει αυτό που είναι γνωστό ως ηλιακή έκλειψη. Αλλά αυτή τη φορά, η Σελήνη θα είναι πολύ μακριά από τη Γη, τόσο ώστε να αποκρύπτει εντελώς τον Ήλιο.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα κάτι πολύ σπάνιο: ένας φωτεινός δακτύλιος θα περιβάλλει τη νέα σιλουέτα της Σελήνης κατά την ώρα αιχμής της ηλιακής έκλειψης, γνωστή ως το δαχτυλίδι της φωτιάς.

Το φαινόμενο θα είναι ιδιαίτερα θεαματικό για εκατομμύρια Καναδούς και Αμερικανούς κατά μήκος της Ανατολικής Ακτής, του Μεσαίου Ατλαντικού και των Βορειοανατολικών.

Η έκλειψη θα συμβεί κατά την ανατολή του ηλίου, οπότε αν είστε τυχεροί και έχετε καθαρούς ουρανούς, θα είναι ένα πραγματικά εντυπωσιακό θέαμα στον ανατολικό σας ορίζοντα.

Η δακτυλιοειδής έκλειψη θα ξεκινήσει με την ανατολή του ηλίου πάνω από το βόρειο τμήμα της λίμνης Superior (Οντάριο, Καναδάς). Στη συνέχεια συνεχίζει σε όλη την περιοχή της Πολικής (Αρκτική) (Γροιλανδία) και σε ολόκληρο τον Βόρειο Πόλο έως την Πέμπτη το μεσημέρι και καταλήγει πάνω από τη βορειοανατολική Σιβηρία κατά το ηλιοβασίλεμα.

Το μεσαίο στάδιο της έκλειψης – ή το Ring Of Fire – θα διαρκέσει μόλις λίγα δευτερόλεπτα, λιγότερο από 4 λεπτά, 3 λεπτά και 51 δευτερόλεπτα ακριβώς.

Σημαντικό: Η ηλιακή έκλειψη, μερική, δακτυλιοειδής ή ολική έκλειψη, θα μπορούσε να βλάψει σημαντικά τα μάτια σας, αν το παρακολουθήσετε με γυμνό μάτι. Να χρησιμοποιείτε πάντα την γυαλιά ηλίου ή ηλιακά φίλτρα για να παρακολουθείτε κάθε είδους ηλιακές εκλείψεις.

Διαφήμιση