Αρχική Ζώα Κίνα: Οι ταξιδιάρηδες ελέφαντες πήραν έναν υπνάκο

Κίνα: Οι ταξιδιάρηδες ελέφαντες πήραν έναν υπνάκο

0
ελέφαντας
Εικόνα: unsplash/ Sergi Ferrete
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Οι διάσημοι ελέφαντες που διασχίζουν περιοχές της Κίνας εδώ και 15 ολόκληρους μήνες, σταμάτησαν για έναν σύντομο ύπνο και τους συνέλαβε ο φωτογραφικός φακός!

Το πρωτοφανές ταξίδι

Οι ελέφαντες έχουν καλύψει μια απόσταση 500 χιλιομέτρων και οι αρμόδιοι παρακολουθούν στενά το πρωτοφανές ταξίδι, καθώς η αγέλη περνά από χωράφια, χωριά, ακόμη και πόλεις.

Έχοντας απομακρυνθεί απρόσμενα πολύ από το φυσικό τους περιβάλλον, ενώ άγνωστο παραμένει πότε ακριβώς, ή γιατί άφησαν την περιοχή τους, ξεκινώντας αυτό το πρωτότυπο και διάσημο-παγκοσμίως-ταξίδι τους.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BBC News (@bbcnews)

Η αγέλη εντοπίστηκε να κοιμάται σε ένα δάσος, κοντά σε χωριό της περιοχής Xiyang, μετά από μια σφοδρή καταιγίδα που ανέκοψε για λίγο την πορεία της. Η τοπική κυβέρνηση έχει αναπτύξει περίπου 14 drone και 500 άτομα που φροντίζουν να διατηρούν τα ζώα ασφαλή, κλείνοντας δρόμους όπου χρειαστεί και προσπαθώντας να ωθήσουν τα μεγάλα ζώα προς τα νοτιοδυτικά.

Η αγέλη φαίνεται πως αρχίζει, δειλά, να επιχειρεί μια μεγάλη και αργή στροφή προς τα πίσω. Στην 15μελή ομάδα των ζώων είναι και τρεις μικροί ελέφαντες. Ένα αρσενικό έχει αποσπαστεί από την αγέλη και βρίσκεται πλέον σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από τους υπόλοιπους.

Τα ζώα έχουν προξενήσει σημαντική οικονομική ζημιά, τρώγοντας καλλιέργειες αξίας εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το BBC. Στο πέρασμά τους έχουν προκαλέσει υλικές φθορές σε κτήρια και έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους σε κατοικίες. Πρόσφατα έκαναν «επίσκεψη» και στην πόλη Kunming όπου κατοικούν εκατομμύρια άνθρωποι.

Οι ασιατικοί ελέφαντες θεωρείται απειλούμενο είδος και μόνο 300 άγριοι ελέφαντες εκτιμάται πως ζουν πλέον στην Κίνα.

Τι τους οδήγησε σε αυτό το ταξίδι

Κανείς δεν ξέρει γιατί οι συγκεκριμένοι ελέφαντες έχουν απομακρυνθεί τόσο από το φυσικό τους περιβάλλον – κάποιοι πιστεύουν πως ψάχνουν για καινούργια «πατρίδα» και άλλοι υποστηρίζουν πως ο αρχηγός της ομάδας είναι απλώς άπειρος και τους έχει οδηγήσει κατά λάθος τόσο μακριά.

Οι επιστήμονες λένε πως αυτό το πιο μακρύ ταξίδι άγριων ελεφάντων που έχουν καταγράψει ποτέ.

Διαφήμιση