Αρχική Ανακύκλωση Ινδία: Κατασκευή μάσκας που φυτεύεται μετά τη χρήση της

Ινδία: Κατασκευή μάσκας που φυτεύεται μετά τη χρήση της

0
Πηγή: Instagram
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Τη λύση για τον τεράστιο όγκο μασκών μιας χρήσης, μη φιλικές προς το περιβάλλον βρήκε εταιρεία στην Ινδία, δημιουργώντας τη μάσκα που τη φοράς, τη βγάζεις, τη φυτεύεις και βλασταίνει.

Στη χώρα που πλήττεται περισσότερο από όλες, εξαιτίας του  κορωνοϊού, μια εταιρεία φρόντισε να παραγάγει τη μάσκα που φυτρώνει, προερχόμενη από ιστούς βάμβακος.

Η μάσκα μιας χρήσης της εταιρείας Paper Seed φέρεται να προσφέρει προστασία εφάμιλλη της χειρουργικής Ν95 και παράγεται από ανακυκλωμένα βαμβακερά χαλιά.

Έτσι οι μάσκες έχουν μέσα τους σπόρους, και όταν φυτευτούν, μετά τη χρήση τους κατά του κορωνοϊού, δημιουργούν μια μικροσκοπική πρασινάδα.

Σύμφωνα με τον Νιτίν Βας, που ίδρυσε την εταιρία, οι μάσκες είναι πλήρως βιοδιασπώμενες και πρέπει να τοποθετούνται σε κήπο ή γλάστρα για να βλαστήσουν.

«Είναι εντελώς αποικοδομήσιμες, ακόμη και οι ιμάντες είναι κατασκευασμένοι από βαμβάκι”, δήλωσε ο Βας. “Αλλά δεν θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να πετάξουν τις μάσκες. Σε μια προσπάθεια να μειώσουν τη ρύπανση από πλαστικό και να επιστρέψουν στη φύση, οι ενσωματωμένοι σπόροι στις μάσκες μας μεγαλώνουν σε φυτά μόλις βρουν επαφή με το έδαφος».

«Ενθαρρύνουμε τη φύτευση», συνέχισε ο Vas. «Ωστόσο, οι σπόροι των δέντρων ήταν πολύ μεγάλοι για τη μάσκα μας και ο ρυθμός βλάστησης των λουλουδιών ήταν πολύ χαμηλός, οπότε προσπαθήσαμε να αποφύγουμε αυτούς και βασιστήκαμε σε ντομάτα, βασιλικό, πιπέρι τσίλι, παραδοσιακές τουλίπες και άλλους σπόρους λαχανικών».

Η μη κερδοσκοπική αυτή εταιρεία προσφέρει τα έσοδα των πωλήσεών της στους κατοίκους της νότιας Ινδίας, κυρίως σε γυναίκες και παιδιά.

Με πληροφορίες του ABC

Διαφήμιση