Αρχική Μεταφορές Ταλαιπωρία στον Πειραιά – Απεργία στα ακτοπλοϊκά

Ταλαιπωρία στον Πειραιά – Απεργία στα ακτοπλοϊκά

0
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ EUROKINISSI)
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ EUROKINISSI)
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ουρές επιβατών και ταλαιπωρία επικρατεί στο λιμάνι του Πειραιά το πρωί της Πέμπτης, καθώς τα προγραμματισμένα δρομολόγια πλοίων δεν εξυπηρετούνται εξαιτίας 24ωρης απεργίας της ΠΕΝΝ. Την ώρα που για τη σημερινή ημέρα έχουν προγραμματιστεί 12 δρομολόγια πλοίων.

Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΝ) έχει προκηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία στα πλοία της ακτοπλοΐας, αν και η συγκεκριμένη κινητοποίηση έχει κριθεί από το πρωτοδικείο Πειραιά παράνομη αλλά όχι καταχρηστική.

Αποθήκευση Φωτογραφίας ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ EUROKINISSI)
Αποθήκευση Φωτογραφίας
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ EUROKINISSI)

Ειδικότερα, οι επιβάτες δεν μπορούν να επιβιβαστούν στα πλοία, καθώς μέλη της ΠΕΝΝ βρίσκονται παραταγμένα μπροστά από τις εισόδους των πλοίων εξασφαλίζοντας ότι κανένας δε θα περάσει.

Πάντως, ο σύνδεσμος των ακτοοπλόων έχει ζητήσει με σημερινή του επιστολή προς το υπουργείο Ναυτιλίας τη διασφάλιση της τάξης και τη χωρίς προβλήματα λειτουργία των πλοίων, είτε σε περίπτωση που τα πληρώματα δεν απεργούν, είτε σε περίπτωση ευόδωσης αίτησης για την εκτέλεση προγραμματισμένων δρομολογίων τους.

Ενώ, πληροφορίες θέλουνε τα δρομολόγια να πραγματοποιηθούν τελικά με καθυστερήσεις.

Να σημειωθεί ότι όλα τα υπόλοιπα 12 ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας μετέφεραν την αυριανή απεργιακή κινητοποίηση τους για την Πέμπτη 10 Ιουνίου. Εκείνη την ημέρα θα πραγματοποιηθούν παράλληλα και οι απεργιακές κινητοποιήσεις των ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ και των Εργατικών Κέντρων Αθήνας, Πειραιά.

Διαφήμιση