Αρχική Ειδήσεις Σε απεργιακό κλοιό η χώρα – Απεργιακές συγκεντρώσεις – Δεμένα τα πλοία

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα – Απεργιακές συγκεντρώσεις – Δεμένα τα πλοία

0
ΔΕΜΕΝΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ (EUROKINISSI/ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ)
Εικόνα: EUROKINISSI/ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα η χώρα, εν όψη του νέου νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τα εργασιακά, που έχει μάλιστα προκαλέσει αναταραχές και εντάσεις μέσα στη Βουλή. Απεργίες, στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις ενάντια στη ψήφιση του νομοσχεδίου “κατακλύζουν” τη χώρα.

Εξαιρούνται από την απεργία εκπαιδευτικοί

Από την σημερινή απεργία, η ΑΔΕΔΥ εξαίρεσε τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων, μετά και από την κατεπείγουσα αγωγή,της υπουργού Παιδείας, Νίκης Καραμέως, προκειμένου να εξασφαλιστεί η διεξαγωγή των Πανελληνίων.

Απεργία στα μέσα μεταφοράς – Πώς θα κινηθούν

Αναφορικά με τα μέσα μεταφοράς για την σημερινή ημέρα απεργίας:

  • Οι εργαζόμενοι σε ηλεκτρικό και τραμ πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 10 π.μ. έως τη λήξη της βάρδιας.
  • Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ πραγματοποιούν τετράωρη στάση εργασίας από τη 1 μ.μ. έως τις 5 μ.μ.
  • Οι εργαζόμενοι στο Μετρό πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 10 π.μ. έως τη λήξη της βάρδιας.
  • Οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα παραμείνουν ακινητοποιημένες από τις 12:00 έως τις 16:00.
απεργία
Εικόνα: EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Απεργιακές συγκεντρώσεις

Παράλληλα, τόσο σε Αθήνα όσο και σε Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιούνται απεργιακές συγκεντρώσεις κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας.

Χαρακτηριστικά:

  • Στην Αθήνα, το ΠΑΜΕ έχει ανακοινώσει συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα και στις 5 μ.μ. συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή.
  • Η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στις 11:00 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στις 18:00 στο Σύνταγμα, από κοινού με το ΕΚΑ.
  • Στον Πειραιά, τα συνδικάτα καλούν στις 10 π.μ. σε συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη και το απόγευμα στο συλλαλητήριο της Αθήνας.
  • Ατη Θεσσαλονίκη, στις 11 π.μ. και στις 7 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Ενώ, μάλιστα απεργιακές συγκεντρώσεις και απογευματινά συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν και σε δεκάδες άλλες πόλεις της χώρας.

απεργία
Εικόνα: EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Παράνομη κρίθηκε η απεργία στα λιμάνια

Επιπλέον, παρά το γεγονός ότι η 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, κρίθηκε παράνομη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά οι ναυτεργάτες βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στους καταπέλτες των πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά.

Χαρακτηριστικά, οι ναυτεργάτες ξεκίνησαν τη συγκέντρωσή τους από τις 5:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης μετά το κάλεσμα των σωματείων τους να περιφρουρήσουν την απεργία.

Ενώ, την ίδια στιγμή, η απεργία προκαλεί ταλαιπωρία σε όσους πολίτες είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν με πλοίο, οι οποίοι δεν ενημερώθηκαν για την ακύρωση δρομολογίων.

 

Διαφήμιση